Actualitate

Prognoza meteo. Lapoviță și ninsori ușoare în următoarele zile

ANM a emis o atenționare meteo de lapoviță și ninsoare pentru următoarele zile.

Prognoza meteo. Lapoviță și ninsori ușoare în următoarele zile Prognoza meteo. Lapoviță și ninsori ușoare în următoarele zile

 

 


Conform informării, de vineri până sâmbătă, vremea se va răci accentuat, rafalele pot depăși 90 km/h și se va depune strat nou de zăpadă.

Avertizarea vizează majoritatea regiunilor în ceea ce privește răcirea accentuată, și zonele montane dacă vorbim de precipitațiile solide și de viscol.


Vremea se strică radical la acest sfârșit de săptămână, după ce o masă de aer mai rece ajunge din nordul continentului la nivelul țării noastre.

Temperaturile vor fi în scădere accentuată în majoritatea zonelor, dar frigul se va resimți cel mai tare în nordul Moldovei, Maramureș, estul Transilvaniei și în zonele de munte


La munte atmosfera va fi mai mult de iarnă cu ninsori, viscol și strat nou de zăpadă. Aici și vântul va fi mai intens, accentuând senzația de rece.

ANM anunță că informarea privind intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte din zona de munte este valabilă de vineri noaptea, de la ora 2.00, până sâmbătă, la ora 20.00.


”În intervalul menţionat vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi temporar 90 km/h. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare şi local se va depune strat de zăpadă”, arată ANM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter