Actualitate

Clujul, premiat la târgul de turism de la Lugano

<p>Primăria Cluj-Napoca a obţinut un premiu la categoria destinaţie culturală.</p>

 

Primăria Cluj-Napoca a participat la Târgul Internaţional de Turism de la Lugano, care a avut loc în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie anul acesta.

În cadrul târgului, municipiul Cluj-Napoca a primit premiul „Achitectonic Treasure in the Hearth of Transylvania”, la categoria Destinaţie culturală. Standul amenajat de municipalitatea clujeană a cuprins pliante, ghiduri şi broşuri în limbile română, engleză, germană, maghiară, franceză şi italiană. Standul a fost vizitat de aproximativ 2500 de persoane.

Alături de municipiul Cluj-Napoca, România a mai fost reprezentată la acest târg de către oraşul Alba Iulia. În ceea ce priveşte participarea internaţională, la Târgul de la Lugano au mai participat oraşe din ţări precum Polonia, Croaţia, Africa de Sud, Malta, Turcia, Italia sau Elveţia.

„Promovarea turistică a municipiului Cluj-Napoca reprezintă o componentă strategică de dezvoltare locală, iar participările la astfel de târguri de turism reprezintă o oportunitate deosebită de promovare a potenţialului turistic local, cu relevanţă şi din perspectiva candidaturii oraşului nostru la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2020”, au precizat reprezentanţii Primăriei clujene prin intermediul unui comunicat de presă.

Elveţienii au studiat Clujul

Anul trecut, studenţii de la Şcoala Superioară Hotelieră şi de Turism din Bellinzona (Elveţia) au realizat un studiu de marketing pe tema promovării turismului din Cluj-Napoca, în colaborare cu Centrul de Informare Turistică, aflat în subordinea Primăriei. Recomandările finale ale studiului au fost de a dezvolta o strategie de marketing, de a adopta un sistem de management al calităţii şi de creştere a numărului de parteneriate dintre tour-operatori.

În opinia celor care au realizat studiul, oraşul are mai multe puncte tari decât slabe și, printr-o strategie de marketing bine definită, destinaţia spre Cluj-Napoca poate deveni competitivă pe piaţa turismului internaţional.

Primăria Cluj-Napoca a participat anul acesta, în premieră, la Târgului de turism de la Berlin unul dintre cele mai mari târguri internaţionale din Europa şi din lume, care a avut loc în perioada 9-13 martie a acestui an.

De asemenea, la sfârşitul lunii trecute, Clujul a fost prezent şi la prima ediţie a Târgului Turistic Medieval de la Bistriţa, în cadrul căruia a avut loc Congresul Siebenburgen (Congresul celor şapte cetăţi medievale), unde s-au pus bazele unui protocol de colaborare privind promovarea patrimoniului, culturii şi turismului din Transilvania.  



Ultimele Stiri
abonare newsletter