Actualitate

Nelu Tătaru, lămuriri pentru românii care vin în țară de Crăciun. În ce condiții intră în carantină?

Ministrul Sănătății a anunțat în ce condiții pot reveni românii în țară, de Crăciun și Revelion.

Nelu Tătaru, lămuriri pentru românii care vin în țară de Crăciun. În ce condiții intră în carantină? Nelu Tătaru, lămuriri pentru românii care vin în țară de Crăciun. În ce condiții intră în carantină?

 

 


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că autoritățile nu au în discuție un lockdown de Sărbători. În timpul vizitei la Constanța de joi, ministrul Sănătății a fost întrebat de jurnaliști dacă există posibilitatea ca România să fie în „lockdown” de Crăciun și Revelion, dar și în ce condiții cetățenii din diaspora pot reveni în țară cu ocazia Sărbătorilor.

 


„Nu avem în discuție acest lucru. Mă repet, la fiecare comunitate locală se aplică acele restricții și acele măsuri în funcție de evoluția transmiterii comunitare”, a precizat Nelu Tătaru.

În ce condiții se impune carantinarea românilor veniți din alte țări?

Totodată, ministrul Sănătății a explicat și în ce condiții pot reveni cetățenii din diaspora în țară, în contextul creșterii numărului de cazuri în toată Europa.


„După cum știți, sunt acele țări care o rata de infectare mai mare ca a anoastră. Condițiile sunt aceleași, dacă vine pentru trei zilei vin cu un test, realizat în maxim 48 de ore, negativ. Dacă vin pentru mai mult timp intră în carantină, cu posibilitatea ca în cea de-a 8 zi să facă acel test, iar dacă este negativ în cea de-a 10 să iasă din carantină”, a precizat Tătaru.

CITEȘTE ȘI


Sărbătorile pe timp de PANDEMIE. Iohannis, anunț despre cum vom sărbători Crăciunul în acest an

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter