Actualitate

Marius Balo, profesorul clujean închis în China, apelează la MILA ofițerilor români AUDIO

Marius Balo, profesorul clujean închis de aproape 7 ani în China, face încă un apel către autoritățile române pentru a fi transferat în țară.

marius-balo-profesorul-clujean-inchis-in-china-apeleaza-la-mila-ofiterilor-romani marius-balo-profesorul-clujean-inchis-in-china-apeleaza-la-mila-ofiterilor-romani

 

 


Marius Balo, profesorul clujean întemnițat de aproape 7 ani într-o pușcărie din Shanghai pentru un presupus prejudiciu de 80 de dolari, face un nou apel către autoritățile din România.

 


La mijlocul lunii octombrie, lui Marius Balo i s-a permis una din rarele conversații telefonice cu unica sa rudă în viață – unchiul său, Ioan Felecan. Cu acest prilej, Balo a transmis un mesaj audio către autoritățile române pentru a-l transfera acasă, apelând la mila ofițerilor care ar trebui să meargă după el în China.

Marius Balo apelează la mila ofițerilor români

„Domnilor ofițeri, sunt perfect conștient că nu am niciun drept să vă cer să faceți acest sacrificiu pentru mine. Cu toate că au trecut aproape 7 ani de când aștept și visez să ajung în sfârșit acasă. Aceasta este până la urmă crucea mea, responsabilitatea mea. (…) Întrebarea însă care îmi răvășește sufletul este cum de îmi permit să vă cer eu așa ceva? Cu ce inimă îi rog eu pe doi necunoscuți, doi oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată, să aibă milă de mine”, a transmis profesorul clujean.


„Când eu mai înainte de cele mai multe ori nu am fost în stare să am milă nici de cei apropiați mie, atunci când au avut nevoie de ajutorul și de sprijinul meu. (…) Acum însă iată că pozițiile s-au inversat și eu sunt cel care are nevoie de milă. Astea sunt legile lui Dumnezeu. Nu știu ce să spun, decât că de-aproape 7 ani aici, am ajuns să înțeleg că există două tipuri de suferințe în lumea asta: suferință care doare și suferință care schimbă”, a continuat Marius Balo.

 


Curtea de Apel Cluj a recunoscut încă din octombrie 2019 hotărârea de condamnare pronunțată de instanța chineză și a dispus transferul lui Marius Balo într-un penitenciar din România, sentința definitivă și mandatul de executare a pedepsei au fost înaintate către Ministerul Justiției din China.

Statul nu se implică și are o atitudine de nepăsare

„La data de 09.01.2020, s-a comunicat faptul că Ministerul Justiției al Republicii Populare Chineze și-a dat acordul la transferarea domnului Balo Marius, fiind îndeplinite toate condițiile pentru a se trece la etapa următoare, respectiv demersurile de preluare din China de către Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Ministerului Afacerilor Interne” a precizat avocatul Ioana Bonda.


Apoi, la mijlocul lunii ianuarie 2020, în cadrul convorbirii telefonice avute cu unchiul Ioan Felecan, Marius Balo i-a relatat că i-au fost efectuate analizele de sânge, demers necesar în vederea transferării sale în România. „Era extrem de fericit că în sfârșit se apropie momentul mult visat și mult dorit, acela de a reveni în țara sa” a relatat Ioan Felecan.

„Din luna ianuarie și până în prezent, autoritățile române nu au întreprins niciun demers în vederea aducerii în România a cetățeanului român Marius Balo. Este de neconceput ca statul să nu se implice în mod activ în această chestiune, adoptând o poziție pasivă și de nepăsare. Nu e admisibilă o astfel de manifestare! Statul ar trebui să intervină în baza unor legi și drepturi pe care le-avem fiecare. Este sub demnitatea unui stat de drept ca cetățenii să fie nevoiți să apeleze la milă pentru a li se respecta drepturile”, a comentat Eugen Iordăchescu, avocatul lui Marius Balo.

„Această situație este o situație limită, iar dumneavoastră sunteți chemați să fiți eroii fără voie, pentru că cei care decid să acționeze atunci când situația o cere, intră automat într-o categorie aparte, rar întâlnită, de suflete nobile, care își asumă momentul și iau decizia grea. Însă aceste momente definitorii în care ai răspuns chemării, nu se pierd, continuă să te privească pe măsură ce tu te îndepărtezi în timp și nu mai ești tu cel care își mai amintești de ele, ci ele își amintesc de tine.” Marius Balo | profesor clujean închis în China

CITEȘTE ȘI:

Clujeanul ÎNCHIS în China, tot mai aproape de CASĂ. Presa și avocații și-au făcut datoria, mingea este în terenul statului român! Unchiul lui Marius Balo, decis să facă GREVA FOAMEI


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter