Actualitate

Care a fost cel mai rău an din istoria omenirii? 2020 nu se compară cu acest an teribil

Care a fost cel mai rău an din istoria omenirii? 2020 e nimic pe lângă acest an groaznic. Acel an demonstrează că s-a putut și mai rău decât toate dezastrele din acest an. Ce s-a întâmplat atunci?

Care a fost cel mai rău an din istoria omenirii? 2020 nu se compară cu acest an teribil Care a fost cel mai rău an din istoria omenirii? 2020 nu se compară cu acest an teribil

 

 


Care a fost cel mai rău an din istoria omenirii?  2020 nu e cel mai rău an din istorie? Pandemia de coronavirus, moartea lui Kobe Bryant, Incendiul din pădurile din Australia și din vestul Statelor Unite, brexit, exploziile din Beirut, și, cu toate acestea, 2020 nu e cel mai rău an din istorie.

 


Care a fost cel mai rău an din istoria omenirii?

Probabil te-ai gândit la topate evenimentele care și-au pus amprenta pe anul 2020 și te gândești că nu se poate mai rău de atât. Totuși, se poate sau s-a putut. Și dacă nu e vorba de 2020, atunci să fie undeva între 1939 și 1945 când a avut loc Al Doilea Război Mondial? Sau 1347, atunci când Europa a fost lovită de Ciuma Neagră? Nu.

Oamenii de știință au făcut ce au putut pentru a ne putea răspunde la cea mai arzătoare întrebare: Care a fost cel mai rău an din istoria omenirii?


Care a fost cel mai rău an din istoria omenirii?

Este vorba de anul 536, atunci când populația mapamondului s-a confruntat cu vreme extremă și foamete.

„Era începutul uneia dintre cele mai îngrozitoare perioade în care să fii în viață, dacă nu cel mai rău an”, a explicat arheologul și istoricul medieval Michael McCormick, de la Universitatea Harvard.


În anul 536 domnea Iustinian cel Mare, conducătorului Imperiului Bizantin. Istoricii scriu că, în timpul celui de-al zecelea an al domniei sale, Apocalipsa s-ar fi dezlănțuit.

În aer plutea o ceață misterioasă și păfoasă, care acoperea lumina Soarelui și făcea ca temperaturile de pe glob să scadă considerabil. Rezultatele au fost catastrofale la nivel global. A început seceta, recoltele nu au mai dat roade, a nins în miezul verii în China, iar foametea a început să facă ravagii.


„Și în acest an a avut loc cea mai rea prevestire. Căci soarele își oferea lumina fără strălucire, precum luna, în tot timpul acestui an, și se asemăna din ce în ce mai mult cu soarele în timpul eclipsei, deoarece razele pe care le oferea nu erau clare”, scria istoricul bizantin Procopius.

Care a fost cel mai rău an din istoria omenirii? Care a fost cauza?

Cum s-a ajuns în această situație? Ce dezastru a cauzat decimarea populației? Se pare că cel mai negru an din istoria umanității ar fi fost cauzat de erupțiile vulcanice din vremea respectivă. În godeiurile de gheață au fost găsite cenușă și resturi vulcanice din acea vreme, lucru care întărește teoria că o erupție masivă ar fi condus la ceața uscată care domnea pe Pământ, relatează Playtech.ro

CITEȘTE ȘI:

Ce zodii o să-și găsească dragostea în luna noiembrie? Se anunță povești de iubire intense

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter