Actualitate

IPJ confirmă informațiile transmise de Monitorul de Cluj: Cristi Vasc trimitea poze indecente unei minore de 13 ani. Mama fetei NU depune plângere împotriva lui

IPJ Maramureș a confirmat informațiile relatate de monitorulcj. Cristi Vasc, fostul fotbalist din Liga 1, a trimis mesaje și fotografii obscene unei minore de 13 ani din Coroieni. Mama fetei nu dorește să depună plângere împotriva acestuia.

Cristi Vasc, fost jucător în Liga 1, este vinovat. Mama minorei nu dorește continuarea anchetei Cristi Vasc, fost jucător în Liga 1, este vinovat. Mama minorei nu dorește continuarea anchetei

 

 


În data de 23 octombrie, IPJ Maramureș a răspuns solicitării reporterului monitorulcj.ro printr-un e-mail în care au fost confirmate informațiile relatate de reporterii monitorulcj.ro în data de 22 octombrie. Cristi Vasc, fost jucător la Universitatea Craiova sau FC Brașov, i-ar fi trimis unei minore de 13 ani poze indecente cu organele sale genitale. Autoritățile au aflat abia după ce reporterii monitorulcj.ro au început să pună întrebări incomode.

Sursele monitorulcj.ro le-au relatat reporterilor că fostul fotbalist Cristi Vasc, profesor suplinitor la școala din Coroieni (jud. Maramureș) la momentul despre care relatăm, i-ar fi trimis unei eleve, minoră, mesaje deocheate, poze și filme cu organele sale intime. Întâmplarea ar fi avut loc la finalul lunii septembrie.


Pe Cristian Vasc (51 de ani), oamenii l-au descris ca un om influent, cu legături printre politicieni. Vasc a jucat în prima ligă de fotbal până în 2003, iar din 2016 și-a deschis un club de fotbal în orașul Târgu Lăpuș și a încercat să devină profesor de educație fizică.

Cristi Vasc i-a trimis poze deocheate unei minore de 13 ani

În ciuda schimbului de mesaje dintre el și fata de 13 ani, doar Cristi Vasc i-a trimis fotografii acesteia, dintre care unele erau cu organele sale genitale la vedere:


„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în cursul lunii septembrie 2020, un cadru didactic care își desfășura activitatea în cadrul Școlilor Gimnaziale „Nicolae Steinhardt” Rohia și Coroieni, județul Maramureș, a interacționat, în mediul privat (platforma Messenger) și în afara orelor de curs, cu o elevă în vârstă de 13 ani, din cadrul Școlii Gimnaziale Coroieni, județul Maramureș, trimițându-și reciproc mesaje scrise în care s-a folosit inclusiv un limbaj inadecvat, contrar normelor de conviețuire socială și bunelor moravuri, precum și fotografii, dintre care unele (trimise doar de către cadrul didactic) aveau, de asemenea, un conținut obscen”, a transmis comunicatul IPJ Maramureș.

Astfel, informațiile relatate de monitorulcj.ro s-au dovedit a fi adevărate, în ciuda negării din partea lui Cristi Vasc:


„Au fost doar povești, dar nimic nu e adevărat. Nu am trimis poze”, a declarat acesta pentru monitorulcj.ro, în 20 octombrie.

Mama fetei nu va depune plângere împotriva lui

IPJ Maramureș a mai precizat în comunicatul transmis faptul că mama elevei de 13 ani nu dorește continuarea anchetei, astfel că nu va depune plângere împotriva fostului fotbalist. Vasc nu va răspunde penal sau contravențional pentru acțiunile sale:


„Analizând împrejurările și circumstanțele concrete în care au fost săvârșite faptele, mediul în care a avut loc interacțiunea dintre cele două persoane și poziția reprezentantului legal al minorei ( mama, care nu dorește să își exercite efectiv dreptul de petiționare în numele fiicei sale lipsite de capacitate de exercițiu) și ținând cont de concluziile rezultate în urma discuțiilor, s-a stabilit faptul că acestea nu întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracțiuni ori contravenții și, prin urmare, nu sunt îndeplinite condițiile răspunderii penale ori contravenționale.”

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC) a fost înștiințată cu privire la acest caz, pentru a lua măsurile legale ce se impun, potrivit atribuțiilor funcționale ale acesteia, a mai transmis IPJ Maramureș.

Rămân întrebări fără răspuns:

Dacă nimic nu e adevărat, dacă sunt „doar povești”, de ce a demisionat Cristi Vasc?

Dacă sunt „doar povești”, de ce s-ar fi organizat o comisie de disciplină? De ce ar fi făcut verificări Poliția la școala din Coroieni?

Dacă nu afla presa (așa cum s-a temut IȘJ chiar de la bun început) se mai mișcau „rotițele” birocratice? Sau se punea batista pe țambal – pentru că „incidentul” nu s-a întâmplat în școală – și nimeni nu spunea nimic? Vasc se retrăgea discret de la Coroieni și rămânea cu orele la Rohia?

Și dacă mâine… poimâine… într-o bună zi, un alt copil ar primi poze cu intimitățile „domnului profesor”?

De ce mama fetei refuză să depună plângere împotriva lui Vasc? Ce anume o oprește din a-i face dreptate fiicei sale?

CITEȘTE ȘI:

Cristi Vasc, fost jucător în Liga 1, a trimis MESAJE, FlLME ȘI POZE INDECENTE unei eleve de 13 ani. Există suspiciuni că s-ar fi încercat mușamalizarea cazului

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter