Actualitate

Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele de același sex: „ Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie”

Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele de același sex, și este în opoziție cu Vaticanul în această privință.

papa-francisc-sustine-parteneriatul-civil-intre-persoanele-de-acelasi-sex-ei-sunt-copiii-lui-dumnezeu-si-au-dreptul-la-o-familie papa-francisc-sustine-parteneriatul-civil-intre-persoanele-de-acelasi-sex-ei-sunt-copiii-lui-dumnezeu-si-au-dreptul-la-o-familie

 

 


Papa Francisc a anunțat că susține parteneraitul civil între persoanele de același sex , în opoziție cu poziția oficială a Vaticanului în această privință, dar și cu cea a predecesorilor săi, relatează Agenția Catolică de Știri, care citează un documentar care va fi difuzat pentru prima oară, miercuri, în Roma.

„Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a declarat Papa Francisc în acest documentar, vorbind despre abordarea sa în ce privește grija pastorală a Bisericii Catolice față de comunitatea LGBT.


Papa a specificat clar că se referă la implementarea prin lege a parteneriatului civil între persoanele de același sex

„Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”, a declarat pentru Biserica Catolică, Papa Francisc.


În documentarul „Francesco” care a avut premiera pe 21 octombire, Papa a discutat despre parteneriatul civil între persoanele cu același sex. În Documentar sunt prezentate mai multe probleme sociale importante din abordarea Papei, cum ar fi: migranți, refugiați, săraci, dar și probleme precum rolul femeilor în societate, dar și atitudinea catolicilor asupra celor care se identifică ca membri ai comunității LGBT.

CITEȘTE ȘI:


Măsuri SPECIALE pentru data de 1 Noiembrie. Cum se va desfășura „Luminația” la Cluj-Napoca

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter