Actualitate

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL/PPE): „Politica Agricolă Comună post-2020 trebuie să facă față provocărilor viitoare”

Europarlamentarul Daniel Buda, președinte al PNL Cluj, a avut o intervenție în Parlamentul European cu privire la viitoarei Politici Agricole Comune a Uniunii Europene.

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL/PPE): „Politica Agricolă Oomună post-2020 trebuie să facă față provocărilor viitoare” Europarlamentarul Daniel Buda (PNL/PPE): „Politica Agricolă Oomună post-2020 trebuie să facă față provocărilor viitoare”

 

 


Eurodeputatul clujean a afirmat că Uniunea Europeană este unul dintre cei mai importanți producători de alimente și garanți ai securității alimentare din lume, furnizând milioane de locuri de muncă, lucru ce trebuie consolidat și după 2020, prin Politica Agricolă Comună (PAC) a UE.

„În cadrul dezbaterii din Parlamentul European pe marginea viitoarei Politici Agricole Comune, am intervenit și am transmis faptul că PAC va trebui să asigure mai multă flexibilitate, iar statele membre au obligația de a nu mai adăuga condiții suplimentare față de regulamentele europene. PAC este un parteneriat între agricultură și societate, între Europa și fermieri. Noua PAC va consolida poziția fermierilor, dar va juca și un rol-cheie în protejarea biodiversității”, a declarat europearlamentarul Daniel Buda.


Buda: Statele membre sunt obligate să nu împovăreze fermerii cu noi sarcini

Politica Agricolă Comună trebuie să asigure protejarea intereselor fermierilor, dar și a consumatorilor, susține europarlamentarul, iar statele membre ar obligate să nu împovăreze fermerii cu noi sarcini, care nu sunt prevăzute în regulamentele europene.

„Trăim într-o lume în continuă schimbare, iar politica agricolă comună post-2020 va trebui să facă față provocărilor actuale și viitoare. PAC trebuie să asigure mai multă subsidiaritate și flexibilitate, pentru a ține cont de condițiile și nevoile locale, dar în același timp, trebuie să rămână unită. Statele membre sunt obligate să nu împovăreze fermerii cu noi sarcini, care nu sunt prevăzute în regulamentele Europene.


Fermierii joacă un rol-cheie în combaterea schimbărilor climatice, protejarea mediului și conservarea peisajelor și a biodiversității. Această politică va pune accentul pe mediu și climă, dezvoltând zonele Uniunii Europene, valorificând oportunitățile, sociale și de mediu”, a arătat Daniel Buda, în Parlamentul European.

PAC este un parteneriat între Europa și fermieri

Totodată, Politica Agricolă Comună a UE vizează crearea unor programe de investiții în cercetare și inovare, asigurând un parteneriat între agricultură și scoietate.


„PAC își propune în același timp să răspundă problemelor apărute în sectorul agricol. Îmbătrânirea populației în spațiul rural este o realitate. Încurajarea tinerilor să devină fermieri reprezintă o adevărată provocare, dar care va asigura viitorul securității alimentare a Europei. Utilizarea agriculturii de precizie în Europa este încă foarte scăzută. Programele de investiții în cercetare și inovare vor reprezenta o proritate-cheie, care vor permite fermierilor europeni alinierea la standarde tot mai înalte.

PAC este un parteneriat între agricultură și societate, între Europa și fermieri. Agricultura și industria alimentară fac din UE unul dintre cei mai importanți producători de alimente și garanți ai securității alimentare din lume, furnizând milioane de locuri de muncă.  Acest lucru trebuie fie consolidat și după 2020”, a mai transmis europarlamentarul Daniel Buda.


CITEȘTE ȘI

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: "Comisia Agri din PE vine în sprijinul fermierilor cu măsuri concrete!"

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter