monitorulcj.ro Menu
Actualitate

LIVE VIDEO. Prefectul Clujului anunță la ora 15:00 primele măsuri după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori

Mircea Abrudean, prefectul Clujului, va anunța de la ora 15:00, live video, primele măsuri care vor fi luate în Municipiul Cluj-Napoca după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori.

LIVE VIDEO. Prefectul Clujului anunță la ora 15:00 MĂSURILE după ce rata de infectare a depășit la 3 mia de locuitori

 

 


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit astăzi pentru a analiza setul de măsuri care urmează să fie implementate în Municipiul Cluj-Napoca după ce numărul de cazuri de Covid-19 a explodat în zile. Rata de infectare a ajuns ieri la 3,02, iar măsurile precum închiderea școlilor sunt inevitabile.

 


Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a declarat ieri că școlile vor trece la învățământ online, masca va deveni obligatorie pe stradă, iar restaurantele și cafenelele vor fi închise.


„Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidență pentru a lua măsuri”, spune prefectul.

LIVE VIDEO. Prefectul anunță măsurile pentru următoarele 14 zile

Prefectura a anunțat că la ora 15:00 vor transmise primele măsuri după ședinta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj. Primele declarații ale prefectului vor fi transmise live video și pot fi urmărite AICI.


Care sunt măsurile care se impun dacă rata de infectare trece de 3  la mia de locuitori

-purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;
-activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
-activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;
-activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
-organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;
-suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.

CITEȘTE ȘI:


 

 

Rata de infectare a trecut de 3 în Cluj-Napoca. Se închid școlile, teatrele