Actualitate

Câte persoane infectează un român care are COVID-19. România s-ar putea autoimuniza până în 2023

Covid-19 a paralizat întreg globul, iar această pandemie s-ar putea întinde până în 2023, cel puțin în România. Conform unor date, o persoană infectată transmite virusul către alte 40.

Fiecare român infectat cu Covid-19 transmite virusul către alte 40 de persoane Fiecare român infectat cu Covid-19 transmite virusul către alte 40 de persoane

 

 


Doctorul Streinu-Cercel a făcut un anunț îngrijorător despre pandemia de Covid-19 și modul în care este transmis virusul către alte persoane. Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a declarat că fiecare român infectat transmite virusul către alte 40 de persoane în 12 zile.

 


„De la o persoana infectată în decurs de 4 zile, alte 4 persoane vor fi infectate. După încă 4 zile, alte 9 persoane vor fi infectate. După încă 4 zile, alte 27 de persoane. Așa se face ca de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate.”, a spus doctorul Streinu-Cercel.

Românii s-ar putea imuniza până în 2023

„Puteți să faceti un calcul simplu să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toata prin infecție.Ca atare, fiind un virus cu raspandire relativ lenta, nu cu transmitere rapida de 95% ca virusul rujeolos. Pentru coronavirus nu functioneaza sistemul de protectie la nivel de turma. Ca atare, se va intinde pe circa doi ani de zile. In 2023 s-ar putea sa respiram usurat”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Ultimele Stiri
abonare newsletter