Actualitate

Ungureanu a găsit vinovatul pentru explozia de cazuri Covid19 la Cluj:„Șeful DSP are 100 de ani în acel post, nu-l deranjează nimeni”

Emanuel Ungureanu îl consideră principal vinovat pe șeful DSP Cluj pentru explozia de cazuri de Covid19 la nivel local.

 

 


Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia pentru Sănătate, îl consideră principal vinovat pe Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj, pentru numărul mare de cazuri de Covid19 apărute în ultimele zile la Cluj. Fostul candidat la primăria Cluj-Napoca este de părere că alegerile parlamentare ar trebui anulate pentru ca această criză sanitară să poată fi gestionată mai bine.

 


„Lumea se îmbulzea la târguri, polițiștii locali umblau cu masca pe sub bărbie, stațiile erau pline de oameni fără măști. Nimeni nu a cerut, în afară de mine, în timpul campaniei electorale distanțare fizică. Și apoi mi-au spus ba că nu există virus, ba că din cauza asta o să pierdem alegerile (...). Care este consecința? Cluj-Napoca este în acest moment vârf de pandemie, pentru că șeful DSP, deși este epidemiolog, are 100 de ani în acel post, nu-l deranjează nimeni. (...) Nimeni nu vrea să schimbe nimic. Se vorbește despre campanie electorală și alegeri pe 6 decembrie. Atât! Întreb: cum mergi să iei semnături fizic în Cluj-Napoca în condiții de pandemie? Cum mergi să le ceri oamenilor o semnătură? Adică, ne gândim la sănătatea oamenilor sau la alegeri?”, a declarat Ungureanu pentru Europaliberă.org

Ungureanu este de părere că România ar fi trebuit să testeze mai mult începutul pandemiei, dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unor persoane care nu au dorit să cumpere teste de la producători străini.


„În mod clar, noi am pierdut controlul complet asupra fenomenuluiȘi l-am pierdut din clipa în care am refuzat firme mari din Polonia, din Austria și din Ungaria, care au trimis oferte către Ministerul Sănătății pentru sute de mii de teste pe care le-ar fi putut face în fiecare lună. Nu știu de ce le-au refuzat. Vă rog să verificați ce firme au venit cu oferte care era prețul lor și care este motivația pentru care au refuzat. Am vorbit personal cu ministrul Sănătății despre creșterea capacității de testare, am vorbit despre aceste oferte, fără să intru în detalii tehnice, pur și simplu am întrebat dacă au venit și mi s-a confirmat. Le-am spus să ceară cel mai bun preț, cea mai bună furnizare și să le testeze. Întrebați când au venit ofertele externe de testare masivă și care a fost răspunsul guvernamental. Veți vedea de fapt o acțiune criminală a statului împotriva cetățenilor săi. Am spus întruna de la tribuna parlamentului: ‘Testați! Testați! Testați!‘ Am spus întruna: nu testăm destul, vom pierde controlul, pentru că statul este foarte slab la nivel de prevenție. Noi nu am avut testări nici în Cluj, unde este explozie de cazuri. 172 de cazuri avem și astăzi iar asta pe o testare minimală. Adică nu avem habar, de fapt, cât de reală este pentru că noi nu testăm contacții (...) Vorbesc despre un principiu: să acceptăm ajutor extern. Era simplu. (...) Au trecut patru luni de atunci.”, a mai spus Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter