Actualitate

CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru românii care se întorc din 32 de țări. Spania, Belgia și Franța, ZONE DE RISC.

Pandemia de Covid19 impune restricții de călătorie pentru românii care se întorc din țări considerate până anul trecut foarte sigure: Belgia, Olanda, Spania sau Franța. 32 de țări sunt pe lista zonelor de risc.

Carantină obligatorie pentru românii care se întorc de 32 de țări. Spania, Belgia sau Franța rămân zone de risc Carantină obligatorie pentru românii care se întorc de 32 de țări. Spania, Belgia sau Franța rămân zone de risc

 

 


Începând cu data de 15 octombrie, România a actualizat lista statelor pentru care se impune carantina la revenirea în țară.

 


Lista cuprinde următoarele țări: Andorra, Israel, Muntenegru, Cehia, Polinezia Franceza, Guam, Argentina, Belgia, Bahrain, Olanda, Bahamas, Aruba, Gibraltar, Spania, Costa Rica, Franța, Republica Moldova, Marea Britanie, Islanda, Puerto Rico, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Armenia, Liban, Capul Verde, Panama, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Columbia, Kuweit, Brazilia, Malta și Oman.

„Se păstrează aceleași reguli. Revenirea din aceste țări impune un test negativ dacă rămân în România doar trei zile, iar dacă durata este mai mare se intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui test a opta zi, și în cazul în care testul e negativ se iese din carantină la zece zile”, a anunțat marți seara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

abonare newsletter