Actualitate

Starea de ALERTĂ trebuie să fie prelungită. Ioahnnis: Nu este nevoie acum de stare de urgență

Klaus Iohannis a declarat că nu este necesară declararea stării de urgență, dar starea de alertă trebuie prelungită.

Starea de ALERTĂ trebuie să fie prelungită. Ioahnnis: Nu este nevoie acum de stare de urgență Starea de ALERTĂ trebuie să fie prelungită. Ioahnnis: Nu este nevoie acum de stare de urgență

 

 


Președintele țării este de părere că numărul de cazuri de COVID19 înregistrate la nivel național nu este un motiv pentru reinstaurarea stării de urgență.

 


„După părerea mea este foarte clar că starea de alertă trebuie prelungită și că sunt convins că va fi prelungită, dar cu ce perioadă bănuiesc că în această fază va fi prelungită cu încă o lună de zile”, a declarat șeful statului.

De ce nu este nevoie de starea de urgență?

„Nu există o deifiniție universal sau european valabilă pentru starea de urgență. Ceea ce declară alte state din zona noastră, sau mă rog din Spania, este mai degrabă similar cu ce se numește la noi stare de alertă.”


„Starea de alertă permite instituirea tuturor restricțiilor și măsurilor care sunt necesare pentru a gestiona o astfel de pandemie. Exact din acest motiv s-a creat o lege specială pentru această stare de alertă și de când există, Guvernul a putut să ia măsurile care se impun pentru gestionarea pandemiei. Nu este nevoie acum de stare de urgență. Dacă, Doamne ferește, ajungem în situația în care să nu mai fie eficiente măsurile posibile prin legea stării de alertă și trebuie să impunem alte restricții ale libertăților, atunci este de evaluat dacă se introduce local, regional sau național, nu cred că va fi cazul, starea de urgență în măsura în care experții vor veni cu aceste solicitări”, a mai spus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:


2,3 milioane de lei pentru dotarea unui spital clujean aflat în prima linie a luptei cu COVID19

 

 


 

Clujul, printre județele cu cele mai multe cazuri COVID19. Peste o treime din infectări, înregistrate în 5 județe

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter