Actualitate

Masca, OBLIGATORIE în Italia în toate spațiile publice! Amenzile sunt usturătoare

În Italia, masca devine obligatorie în toate spațiile publice dacă nu se poate garanta că o persoană este total izolată de ceilalți.

Masca, OBLIGATORIE în Italia în toate spațiile publice! Amenzile sunt usturătoare Masca, OBLIGATORIE în Italia în toate spațiile publice! Amenzile sunt usturătoare

 


Italia își extinde starea de urgență, iar odată cu această acțiune, masca de protecție care acoperă întreaga față devine obligatorie chiar și în spațiile publice, în afara casei.


 

Persoanele care nu respectă această măsură de precauție vor suporta plata unor amenzi usturătoare. Masca este obligatorie în toate spațiile urbane și semi-urbane, iar cine nu respectă acest lucru, va plăti o amendă de la 400 la 1.000 de euro.


Prim Ministrul italian, Giuseppe Conte, spune că purtarea măștii în interior ca măsură de protecție nu a putut să fie implementată. Totuși, oamenii sunt sfătuiți să păstreze distanța chiar și în locuințele sale.

„Statul nu poate să le ceară cetățenilor să poarte masca în interiorul caselor sale. (...) Dar avem o recomandare puternică pentru toți cetățenii: Chiar și cu familiile noastre trebui să avem grijă”, a declarat prim ministrul, potrivit euronews.ro.


Noile măsuri și extinderea stării de urgență vine odată cu înregistrările recente de cazuri de Covid-19, mai exact după alte 3.678 de cazuri noi, dar și 31 de decese, miercuri, pe 7 octombrie. Asta înseamnă că peste 36.000 de oameni din Italia au murit, în total.

Italia este cea de-a doua țară, cu cele mai multe decese Covid-19 din Europa, după UK.


CITEȘTE ȘI:

Românii sunt încă OBLIGAȚI să stea în izolare, la sosire în Italia

 


Situație alarmantă în spitale. Arafat: „Este posibil să ajungi să alegi între pacienţi la ATI, cum a fost în Italia”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter