Actualitate

România, țara europeană în care se trăiește cel mai rău!

România se menține pe locul 45 din 163 de țări și pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene, privind calitatea vieții și bunăstarea socială.

România, țara europeană în care se trăiește cel mai rău! România, țara europeană în care se trăiește cel mai rău!

 

 


Indicele de Progres social măsoară calitatea vieții și bunăstarea socială a cetățenilor din 163 de țări, în baza unei analize a trei dimensiuni principale. Metodologia presupune acordarea notelor pentru elementele din categoria nevoilor de bază: hrană și îngrijire medicală de bază, apă și salubritate, locuință și siguranță personală, accesul la educația de bază, accesul la comunicații și informații, sănătatea, bunăstarea, calitatea mediului, libertatea personală și de alegere, incluziunea, accesul la educație avansată.

 


România se menține pe locul 45 din 163

„România se menține pe locul 45 din 163 de țări și pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit studiului Indicele de Progres Social 2020 privind calitatea vieții și bunăstarea socială. România înregistrează 78,35 de puncte din 100, un scor ușor mai ridicat față de anul precedent, și se regăsește, conform acestuia, în rândul țărilor din a treia categorie din clasament, după Barbados, Bulgaria și Mauritius”, a anunțat Deloitte.

Covid-19 va anula progresul social

„Studiul atrage atenția că, în absența unor măsuri imediate care să contribuie la o recuperare durabilă a economiei lumii, pandemia de Cvodi-19 amenință să anuleze progresul social din ultimii zece ani. În cazul României, faptul că actuala criză a apărut după ce țara noastră înregistrase cel mai bun an economic din istorie, 2019, face ca efectele sale, care sunt deja vizibile în indicatori precum șomajul sau scădere economică, să nu fie încă evidente și în indicele de progres social, care se află la un nivel ușor mai ridicat față de cel de anul trecut. Însă amenințarea de regres care planează asupra întregii lumi este valabilă și pentru noi”, explică Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova.


România se află în primele 50 de țări la mai multe categorii analizate

- Nevoi de bază – locul 45
- Oportunități – locul 49
- Bunăstare - locul 49
- Siguranța personală – locul 36
- Drepturile personale – locul 46
- Accesul la educație avansată – locul 49
- Accesul la comunicații și informații – locul 49
- Incluziunea – locul 91
- Locuința – locul 90
- Sănătatea și bunăstarea – locul 85

CITEȘTE ȘI:


Ploile torențiale au făcut DEZASTRU în mai multe localități din țară. Zeci de gospodării INUNDATE!

 

 


PRIMER: “România trebuie să-şi facă urgent stocuri de rezervă de medicamente pentru a trece cu bine peste sezonul rece” (P)

 

 

 

abonare newsletter