Actualitate

Se înmulțesc cazurile grave de Covid-19 la copii. Un tânăr de 17 ani, internat la secția ATI

Un tânăr de 17 ani din Bucureşti este al doilea copil din România care face o complicaţie gravă a infecţiei cu SARS-CoV-2, numită sindrom inflamator multisistemic.

Al doilea copil aflat în stare gravă după infecția cu Covid-19 în România Al doilea copil aflat în stare gravă după infecția cu Covid-19 în România

 

 


Din primele informații se pare că virusul i-a produs în corp o inflamaţie puternică şi i-a atacat aproape toate organele. Medicii nu l-au intubat, dar îi administrează oxigen. Băiatul a ajuns la spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală în urmă cu câteva zile, cu febră şi stare generală alterată.

 


El este internat la secția ATI a spitalului, acolo unde în urmă cu doar câteva zile a fost internat un alt copil de doar 10 ani, cu aceeaşi complicaţie, numită boala Kawasaki. Acesta este bine şi a fost externat între timp. 

Tot la Terapie Intensivă a ajuns și un bebeluș de 9 luni la Spitalul din Galați, dar și un băiat de 6 ani din Ilfov care este internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală după ce a fost transferat cu peritonită de la Spitalul Gomoiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter