Actualitate

Mitropolitul Clujului, infectat cu COVID-19. ÎPS Andrei a fost internat la spital

Mitropolitul Andrei Andreicuț a fost internat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca.

Mitropolitul Clujului, infectat cu COVID-19. ÎPS Andreicuț a fost internat la spital Mitropolitul Clujului, infectat cu COVID-19. ÎPS Andreicuț a fost internat la spital

 

 


Conform Ziar de Cluj, Arhiepiscopul Clujului, Andrei Andreicuț, în vârstă de 71 de ani, se află într-o stare bună de sănătate, fiind supravegheat de medici.

Monitorul de Cluj l-a contacat JOI SEARA pe Mircea Abrudean pentru a confirma infectarea ÎPS Andrei, dar prefectul Clujului nu a putut oferi informații despre acest caz.


 

Andrei Andreicuț, născut Ioan Andreicuț, este din martie 2011 mitropolit al Mitropoliei Clujului. În anul 1990 a devenit episcop al Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia. În anul 1998 episcopia păstorită de el a fost ridicată la rangul de arhiepiscopie.


În 2005 a fost unul din candidații propuși a-i succeda mitropolitului Antonie Plămădeală. Nealegerea lui Andrei Andreicuț a dus la crearea unei noi Mitropolii în nordului Ardealului - Mitropolia Clujului, Crișanei, Maramureșului și Sălajului, al cărei întâistătător a devenit Bartolomeu Anania, ca arhiepiscop mitropolit. După moartea Mitropolitului Bartolomeu Anania, Andrei Andreicuț a devenit succesorul acestuia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter