Actualitate

Razie în Florești și Huedin! Polițiștii au legitimat peste 200 de persoane

Polițiștii au demarat în ziua de 29 septembrie mai multe acțiuni cu scopul de a menține liniștea publică. Au fost legitimați peste 200 de persoane și s-au aplicat peste 20 de amenzi.

Razie în Florești și Huedin! Polițiștii au legitimat peste 200 de persoane Razie în Florești și Huedin! Polițiștii au legitimat peste 200 de persoane

Polițiștii din Florești și Huedin au demarat ieri mai multe acțiuni cu scopul de a menține liniștea publică. În urma activităților s-au aplicat niște sancțiuni pentru niște cetățeni care au condus sub influența băuturilor alcoolice, dar și niște sancțiuni pentru cei care conduceau deși nu dețineau permis de conducere.

Un bărbat de 43 de ani din Florești a fost sancționat de poilițiști deoarece conducea fără a deține un permis de conducere.


„La data de 29 septembrie, în jurul orei 12.40,  poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţiei Rurală Floreşti au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Floreşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Teilor, din localitatea Floreşti, fără a deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, a declarat IPJ.


Un bărbat de 33 de ani  conducea sub influența băuturilor alcoolice pe strada Avram Iancu. Bărbatului i-a reieşit o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 29 septembrie, în jurul orei 23.50, polițiști din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floresti au depistat un conducător auto de 33 de ani, din Satu-Mare, în timp ce se deplasa pe strada Avram Iancu, din localitatea Florești, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.


Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a reieşit o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat

Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, a declarat IPJ.

Un alt bărbat de 24 de ani conducea deși nu are permis de conducere pe un drum comunal din Călățele.


„La data de 29 septembrie, în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au depistat un tânăr 24 de ani, din comuna Călăţele, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din aceeași localitate, fără a deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, a declarat IPJ.

La data de 29 septembrie, în intervalul orar 10.00-15.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, împreună cu poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au desfăşurat o acţiune punctuală în întregul oraş.

Acţiunea a avut drept scop menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor de circulaţie, precum şi limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate aproximativ 200 de persoane şi au fost verificate 113 vehicule.

În urma abaterilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 23 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, fiind retrase în acest sens 2 certificate de înmatriculare.

Pentru nerespectarea normelor incidente în perioada stării de alertă, poliţiştii au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale.

CITEȘTE ȘI:

Razie la Cluj! Polițiștii au dat zeci de amenzi

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter