Actualitate

Cum se curăță mașina de spălat? Acest truc are rezultate uimitoare

Un ingredient găsit în casa oricui te poate ajuta să îți cureți mașina de spălat în doar 5 minute! ce trebuie să faci?

Cum se curăță mașina de spălat? Acest truc are rezultate uimitoare Cum se curăță mașina de spălat? Acest truc are rezultate uimitoare

 

 


Bicarbonatul de sodiu are o sumedenie de proprietăți care ne ajută deseori la diferite treburi gospodărești și deja suntem obișnuiți cu utilitatea acestuia în casă. Fie că-l presari la prăjituri, fie că-l folosești ca balsam de păr, deodorant sau ca tratament împotriva accneei, acesta s-a dovedit indispensabil din casele oamenilor. Dar știai că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru a-ți curăța mașina de spălat? Are rezultate uimitoare și durează doar 5 minute.

 


Cum îți cureți mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu?

Adio mirosuri neplăcute și depuneri de calcar! Acest truc te va ajuta să scapi de toate problemele.

Secretul este să pui în compartimentul mașinii de spălat o cană de oțet și câteva linguri de bicarbonat de sodiu, în locurile de detergent și balsam. Pornești mașina la 90 de grade și o lași să spele în gol. Oprește-o după un program scurt și lasă-i ușa deschisă cel puțin o oră.


Când speli rufe, adaugă în compartimentul pentru detergent pliculețe de sare de lămâie, deoarece aceasta ajută lșa îndepărtarea ruginei, dar și pentru împrospătare și igienizare.

Dacă primul truc nu-ți inspiră prea multă încredere, încearcă să încălzești un litru de oțet, pe care îl torni direct în cuvă, urmând să adaugi un plic de bicarbonat de sodiu. Pornește mașina la un program scurt și la temperatură maximă.


La ce mai este bun bicarbonatul de sodiu?

De-a lungul timpulu, bicarbonatul de sodiu a fost folosit în mai multe trucuri pentru frumusețe. Cel mai simplu truc este utilizarea acestuia sub formă de mască pentru piele. Acesta se poate amesteca cu diferite ingredinete din bucătărie pentru rezultate spectaculoase.

De exemplu, poți amesteca o linguriță de bicarbonat cu o linguriță de ulei de cocos și să te masezi bine pe față cu acest amestec.


Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să scapi și de punctele negre, prin dizolvarea unei linguri de bicarbonat în apă călduță. Pasta formată se întinde pe față și se lasă să se usuce. la final, se clătește cu apă călduță.

CITEȘTE ȘI:

Măşti de faţă NATURALE. Benefice tenului și ușor de preparat acasă!

 

Mască hidratantă pentru mâini: 5 tratamente pentru mâini uscate, făcute în casă

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter