monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Schimbarea drastică a vremii. Anunț de ultimă oră de la ANM

Meteorologii vin cu vești îngrijorătoare. Mai mult de jumătate de țară se află sub cod galben de ploi și vijelii.

Schimbarea drastică a vremii. Anunț de ultimă oră de la ANM

 

 


Meteorologii au emis o avertizare de cod galben valabilă în Muntenia, Transilvania, Maramureș, Oltenia și Moldova. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și inftensificări de scurtă durată ale vântului.

 


Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse, în special în Moldova și la munte, 40-60 l/mp.

Vine vremea rea

Începând de marți după-amiază și până vineri, va ploua însemnat cantitativ, îndeosebi în jumătatea de nord a țării.


„Toamna și-a intrat în drepturi pentru scurt timp, înregistrăm valori apropiate de normal, cel mult 23-24 de grade Celsius astăzi, dar din 2 octombrie din nou vom avea praguri ale temperaturilor maxime peste 25 de grade Celsius, adică limita unei zile de vară în țara noastră. Luna octombrie va aduce din nou zile de vară”, a declarat Elena Mateescu la Antena 1.

La această oră, cerul este noros în toate regiunile țării, iar local sunt averse însoțite de descărcări electrice în Transilvania. Vântul suflă slab și moderat. Izolat, în unele zone al Transilvaniei se semnalează ceața.


Vremea la Cluj

Astăzi, la Cluj-Napoca, temperaturile nu vor depăși maxima de 14 grade Celsius. Cerul va fi noros pe tot parcursul zilei cu ploi ușoare. Spre seară, în jurul orei 21, cerul va fi senin, iar ploaia se va opri.