Actualitate

În ziua alegerilor peste 1.000 de polițiști și jandarmi vor fi pe teren la secțiile de votare din Cluj

În ziua alegerilor locale, dar și cea anterioară, polițiștii, jandarmii și reprezentanții ISU vor fi pe teren pentru a asigura paza și protecția a 643 de secții de votare. Pentru celelalte 22 de secții se vor asigura alte structuri ale MAI.

În ziua alegerilor peste 1.000 de polițiști și jandarmi vor patrula secțiile de votare din Cluj În ziua alegerilor peste 1.000 de polițiști și jandarmi vor patrula secțiile de votare din Cluj

 

 


1.163 de efective, dintre care 621 de poliţişti, 270 de jandarmi, 250 de reprezentanţi I.S.U. vor fi pe teren la secțiile de votare. Duminică, 27 septembrie a.c., 310 poliţişti și polițiști locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.


Pentru combaterea faptelor considerate antisociale au fost dedicate zone speciale de siguranță publică în care vor acționa 214 polițiști și jandarmi.


Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, personalul MAI angrenat în paza şi protecţia secţiei de votare va fi sprijinit, la solicitare.Autorul vine din partea patrulelor de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care vor fi în zona respectivă.

Astfel 214 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.


În ziua votului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va fi responsabil de 530 de secţii de votare, constituite în 342 de locaţii.  În acestea vor fi prezenţi 516 de poliţişti. Inspectoratul de Jandarmi Cluj va avea în responsabilitate 135 secții de votare dispuse în 135 locații, unde vor fi prezenți 135 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranță, vor exista rezerve de intervenție, care vor interveni în cel mai scurt timp dacă va fi nevoie.  


Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității Biroului Electoral Județean (BEC). Ei vor avea și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după ce ziua de votare ia sfârșit.

CITEȘTE ȘI:


Reguli pentru alegerile locale. Cum votăm duminică și ce acte sunt necesare?

 

Cum votează persoanele care se află în carantină din cauza COVID-19?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter