monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, primul din România care a obținut „International Health Accreditation“ pentru măsurile anti COVID-19

Aeroportul Internațional „ Avram Iancu “ din Cluj-Napoca va beneficia de 8,5 milioane de lei pentru compensarea pierderilor înregistrate din cauza COVID-19.

aeroportul-international-avram-iancu-din-cluj-va-beneficia-de-un-sprijin-financiar-de-peste-8-5-milioane-de-lei

Din cauza pandemiei, aeroportul din Cluj a avut pierderi considerabile. Guvernul oferă un sprijin financiar de peste 8,5 milioane de lei pentru compensarea pierderilor.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, printre primele aeroporturi care a obținut „Airport Council International Health Accreditation”.


„Această acreditare este o recunoaștere a eforturilor noastre în a oferi standarde de înaltă calitate în ceea ce privește siguranța și sănătatea pasagerilor, a angajaților și a tuturor partenerilor care își desfăsoară activitatea pe aeroport”, au scris reprezentanții aeroportului pe Facebook.

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență în acest sens, care cuprinde și alte aeroporturi din țară.


„Anterior, Guvernul a aprobat un Memorandum pentru instituirea acestei scheme de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de persoane, până la un milion de persoane pe an. Bugetul alocat acestui ajutor este de 22,2 milioane de lei. Vor beneficia aeroporturile regionale de la Iași, Bacău, Cluj, Craiova și Sibiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă.

Aeroporturile care au mai puțin de 200.000 de pasageri pe an au beneficiat de acest sprijin financiar. În ultimele luni, traficul de pe aerogara clujeană a fost la aproximativ o treime față de anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.


„Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj este primul aeroport din România şi de asemenea printre primele din Europa care a obţinut "Airport Council International Health Accreditation". Acreditarea a fost obţinută ca urmare a implementării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi este o recunoaştere internaţională a eforturilor şi a angajamentelor asumate de Aeroportul Internaţional Cluj pentru asigurarea unor standarde de înaltă calitate în ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea pasagerilor, a angajaţilor şi a tuturor partenerilor care îşi desfăşoară activitatea pe aeroport", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de aeroportul clujean. Potrivit sursei citate, programul de măsuri implementat de Aeroportul Internaţional Cluj, în urma căruia a fost obţinut certificatul de acreditare, a fost întocmit în acord cu cerinţele şi standardele internaţionale recomandate de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), în conformitate cu Protocolul COVID-19, elaborat de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi legislaţia naţională. "Această acreditare internaţională confirmă încă o dată că obiectivul principal al Aeroportului Cluj este siguranţa, securitatea şi sănătatea pasagerilor. Apreciez în mod deosebit efortul extraordinar depus de angajaţii aeroportului, de instituţiile şi societăţile din perimetrul aeroportului pentru realizarea condiţiilor corespunzătoare pentru companiile aeriene, pentru pasageri, pentru obţinerea acestui certificat şi pentru relansarea activităţii”, a declarat directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo.

CITEȘTE ȘI:


Test COVID în loc de 14 zile de izolare pentru persoanele care se întorc din străinătate