Actualitate

În continuă creştere chiar şi în perioade de criză: ARRK Engineering mărește departamentul Electronics & Software din Cluj-Napoca

Încă din anul 2007 furnizorul internaţional pentru industria auto, ARRK Engineering, intreţine în Cluj-Napoca o filială cu un număr de 270 de angajaţi la ora actuală.

Strategia firmei prevede în urmatoarele luni o creştere semnificativă a departamentului Electronics & Software. Reacţia rapidă la noile condiţii de muncă în contextul actual al pandemiei, un management de criză organizat excelent precum și implementarea unui concept strict de igienă și siguranţă permit companiei să facă primii paşi concreţi în vederea creşterii planificate, chiar și înainte de terminarea stării de alertă.

“Mai ales în domeniile de electrotehnică și software continuăm să semnalăm o situaţie bună a comenzilor. Bineînţeles că avem clienţi, care la momentul de faţă sunt nesiguri cu privire la anumite proiecte, dar, cu toate acestea, mai ales în teme inovative se investeşte în continuare. Din acest motiv ne-am hotărât să nu ne amânăm planurile de creştere, pentru a ne putea susţine clienţii cât mai bine în aceasta perioadă dificilă. Momentan este planificată ca un prim pas dublarea echipei de Electronics & Software din Cluj la peste 25 de angajaţi. Următorii paşi vor urma. Dorim să fim pregătiţi pentru momentul în care producţia în companiile clienţilor noştri îşi va reveni la nivelul de dinainte de criză”, explică Florian Potschka, şeful departamentului Electronics & Software la ARRK Engineering. Cea mai mare creştere va avea loc în domeniile de competenţă Software Development, Autonomous Driving, Displays şi Cameras. În viitor se vor transfera părţi mai mari din anumite proiecte actuale sucursalei ARRK România, iar proiectele noi vor fi prelucrate în strânsă cooperare cu colegii din Cluj. Posturile nou create vor fi ocupate atât cu developeri și ingineri cu experienţă, cât și cu proaspăt absolvenţi şi tineri profesionişti, care cu ajutorul propriei academii de formare a companiei și a proiectelor practice vor fi introduşi în noile sarcini și domenii de activitate.


În ultimele luni în cadrul ARRK s-a format o grupă de lucru responsabilă cu pregătirea înfiinţării rapide și cu succes a unei noi echipe. Astfel au trebuit planificate şi amenajate birouri noi, organizate instruiri şi cursuri de limbă, dezvoltate planuri de instruire și pregătită recrutarea. În luna august au fost publicate primele anunţuri pentru locurile de muncă. ARRK speră acum să primească aplicaţii cât mai numeroase de la ingineri, developeri, team şi project leaderi, care pe lângă cunoștințe în electrotehnică sau informatică să aiba şi o anumită experienţă în domeniile de elctronică auto, unităţi de comandă sau sisteme integrate (embedded systems).

“Ne bucurăm mult de posibilitatea expansiunii filialei noastre din Cluj şi intensificarea relaţiilor profesionale cu colegii de aici. Astfel proiectele noastre vor deveni şi mai internaţionale decât până acum şi diversitatea culturală a companiei noastre va continua să crească”, rezumă Potschka.


ARRK Engineering este membră a grupului international ARRK și este specializată pe diverse servicii în domeniul Product Development. În centrele noastre de competenţă  –  Electronics & Software, CAE, Material, Acoustics, Composites, Chassis, Drive, Chassis, Interieur & Exterieur, Optical Systems, Passive Safety și Thermal Management –  dezvoltăm în calitate de partener strategic pentru clienţii noştri diverse produse. Împreună cu celelalte companii ale Grupului ARRK dezvoltăm produse începând de la designul virtual şi până la prototipuri și producţia de serii mici. Sediile ARRK Engineering Divison, activă în toată lumea, se află în Germania, România, Marea Britanie, Japonia şi China. În momentul actual compania are peste 1.250 de angajaţi.

Pentru mai multe informaţii: www.arrk-engineering.com


Ultimele Stiri
abonare newsletter