Actualitate

Parkingul Primăverii 8 a fost finalizat. Cum arată și când va fi dat în folosință? - FOTO

Al treilea parking cu parc a fost finalizat în această toamnă: este vorba despre parkingul Primăverii 8.

 

 


Parkingul de pe str. Primăverii nr. 8 este al nouălea parking finalizat din municipiul Cluj-Napoca. Aproape 1.000 de locuri de parcare sunt disponibile în cele trei parkinguri finalizate. Mâine, 24 septembrie, va avea loc ședința Consiliului local pentru darea în administrare, iar de vineri va începe distribuirea locurilor de parcare.

 


 

Municipalitatea anunță că va continua construcția de parkinguri în toate cartierele orașului, concomitent cu desființarea garajelor.


Parkingul Primăverii 8 dispune de 267 locuri de parcare din care 7 sunt pentru persoane cu dizabilități, 5 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 3 fără echipament), 18 pentru motociclete/mopede și încă 52 locuri pentru biciclete.

 


Construcția cuprinde două niveluri de subsol, parter și două etaje supraterane. Suprafața pe care a fost construit noul parking a rezultat în urma demolării a 110 garaje din această zonă.

Parkingul Primăverii 8 dispune de asemenea de două terase verzi: una extinsă pe o suprafață de 1.200 mp, cu sistem verde - strat de vegetație de înălțime mică, substrat de pământ și sistem de picurare (deasupra etajului 2) și una la nivelul solului, pe o suprafață de 1.300 mp (deasupra nivelului subsol 1).


Pentru amenajarea terasei de la nivelul terenului au fost plantate cca. 2.000 buc. plante, învelișul vegetal fiind distribuit pe o suprafață de 460 mp, 740 mp gazon rulat. Au fost instalate dale antiderapante pentru aleile pietonale și dale cauciucate în locurile de joacă pentru copii și zona de fitness. Au fost plantați 23 arbori - carpeni, mesteceni și arțari. Spațiul include și zonă de joacă pentru copii și zonă de fitness în aer liber, ca în celelalte parcuri de cartier finalizate.

Proiectul a fost realizat de către SC K&K studio de proiectare SRL (proiectant) și TCI CONTRACTOR GENERAL SA (executant).Valoare totală de execuție: 27.240.044,32 lei (cu TVA) de la bugetul local.

 

CITEȘTE ȘI

VIDEO. Parkingul Primăverii 20 și spațiul de joacă din apropiere au fost finalizate

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter