Actualitate

Persoanele infectate cu Covid-19 la Jolidon produceau măști, combinezoane și halate. Numărul bolnavilor ar putea fi mult mai mare

Patru persoane au fost depistate pozitiv la Covid-19 la Jolidon, dar numărul cazurilor ar putea să fie mult mai mare.

Persoanele infectate cu Covid-19 la Jolidon produceau măști, combinezoane și halate Persoanele infectate cu Covid-19 la Jolidon produceau măști, combinezoane și halate

 

 


Primele cazuri de Covid-19 au apărut la Jolidon săptămâna trecută, fiind inițial depistate pozitiv trei persoane. Conform DSP Cluj, în ultimele zile a mai apărut un caz, însă numărul bolnavilor ar putea să fie mai mare.

 


O angajată infectată cu Covid-19 și internată la un spital din Cluj-Napoca a explicat pentru Monitorul de Cluj evenimentele petrecute în interiorul firmei.

„Joi am mers să mă testez singură după ce mai multe colege s-au simțit rău. Testul a fost pozitiv și am anunțat de urgență DSP Cluj. Vineri a fost închisă secția unde lucram și toată lume a stat acasă. Unele dintre colege s-au testat pe banii lor, în timp ce altele nu și-au permis iar în această săptămână au revenit la muncă. Nimeni de la firmă nu a venit să ne propună să ne testăm cu toții, deși erau cazuri suficiente.Unele dintre colege au intrat în concediu legal sau concediu medical, unele de frică, altele pentru că aveau anumite simptome. Cazurile au fost înregistrate la secția de creație, acolo unde lucrează inclusiv cumnata patronului. O colegă este internată la ATI după ce a luat antibiotic, în timp ce restul avem simptome, dar nu grave.”, a declarat pentru Monitorul de Cluj una dintre femeile infectate și internate în spital.


Jolidon produce echipamente medicale

Jolidon produce echipamente medicale precum măști de protecție, halate sau combinezoane în această perioadă.

„Noi facem echipamentele pentru spitale și astea merg din mână în mână. Virusul se poate transmite foarte ușor între angajați, dar și în afara unității. ”, a mai adăugat femeia.


O altă sursă Monitorul de Cluj a susținut că persoane din conducerea firmei și familiile lor au contactat noul Covid-19 și totul ar fi plecat după o petrecere privată organizată de conducerea firmei.  În urma anchetei efectuate de DSP Cluj nu a fost confirmată această variantă, însă angajații susțin că totul ar fi plecat de acolo, iar lucrurile ar putea scăpa de sub control dacă nu vor fi luate măsuri clare.

abonare newsletter