Actualitate

Masca de protecție ar putea deveni facultativă în școli. Primul județ care vrea să aplice modificarea

Prima săptămână de școală a fost extrem de controversată după ce zeci de părinți și-au exprimat nemulțumire față de purtarea măștii de protecție de către elevi.

Masca de protecție ar putea deveni facultativă în școli. Primul județ care vrea să aplice modificarea Masca de protecție ar putea deveni facultativă în școli. Primul județ care vrea să aplice modificarea

 

 


Noul an școlar a început extrem de greu, iar multe dintre măsurile aplicate în școli au fost contestate de părinți. Unul din subiectele importante a fost legat de faptul că elevii sunt obligați să poarte mască în timpul școlii. Județul Harghita ar putea deveni primul în care masca de protecție nu va fi obligatorie la școală după numeroasele proteste apărute sâmbătă.

 


Borboly Csaba a declarat că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgenta (CJSU) Harghita ca această restricție să devină facultativă la nivel local.

”Sperăm că luni va fi luată o astfel de decizie”, a spus reprezentantul UDMR.


Recent, Asociaţia Pro Consumatori a trimis o scrisoare deschisă către liderii din Guvern, cerându-le printre altele ca masca să fie obligatorie doar după 12 ani, așa cum se întâmplă în multe țări din Europa.

„Instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie respiratorie pe întreaga durată a timpului în care copiii se află într-un spaţiu de învăţământ, începând de la vârsta de 6 ani, deci cu cei care se află în clasa pregătitoare, este un act inuman aplicat fără a ţine cont de Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din data de 21 august 2020 cu privire la folosirea măştilor de către copii, unde se arată că masca de protecţie respiratorie nu trebuie purtată de copiii până la vârsta de 12 ani, lucru de care s-a ţinut cont în următoarele ţări: Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Belgia, Austria, Suedia, Polonia, Danemarca, Ungaria şi Bulgaria.


Vă reamintesc că 8 din 10 mărci de măşti de protecţie respiratorie comercializate în România sunt neconforme sau mai pe înţelesul omului obişnuit sunt contrafăcute, fapt ce va duce cu siguranţă la îmbolnăvirea a milioane de români de boli ale aparatului respirator,” se arată în scrisoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter