Actualitate

Au apărut suporturile de biciclete pentru autobuze în Cluj. Bicicliștii vor urca mai ușor la deal

Primăria din Cluj a implementat un proiect-pilot prin care autobuzele vor avea suporturi pentru biciclete.

 

 


Mulți clujeni s-au plâns de-alungul anilor de lipsa unui asemenea sistem. Bicicliștii au propus Primăriei de multe ori să se realizeze un suport de biciclete la autobuze, iar într-un final, dorințele le-au fost ascultate.

 


Emil Boc a postat pe pagina sa de Facebook anunțul că s-a implementat proiectul pilot: Autobuze cu suport pentru biciclete.

Suporturile de biciclete sunt utilizate, în primă fază, pentru câteva linii de autobuz care au de urcat către cartierul Zorilor sau Calea Turzii, anume liniile 43, 43B și 35, traseu mai dificil pentru bicicliști.


„Să te deplasezi cu bicicleta este de acum mai ușor. Vedem cum funcționează pe liniile 43 (Grigorescu -Zorilor) , 43B ( Grigorescu - Calea Turzii), 35 ( Piața Gării - Zorilor), iar apoi vom extinde acest nou serviciu daca este considerat util”, a anunțat Emil Boc.

Bicicliștii clujeni și-au dorit de mult timp un asemenea proiect

În 2019, pe pagina Emil Boc, un biciclist clujean a scris o postare în care îi solicita primarului „autobuze cu portbagaj pentru biciclete” ca la Brașov, pentru cartierele de pe dealuri.


„Bună ziua. Într-o postare anterioară vorbeați despre CTP și cardurile pe care le introduc.

Am fost zilele astea la Brașov si am văzut autobuze cu portbagaj pentru biciclete. Deci se poate și în România. Oare în Cluj-Napoca când o să avem așa ceva pentru cartierele de pe dealuri?”, a scris biciclistul clujean într-o postare din septembrie 2019.


CITEȘTE ȘI:

Boc: „Cine nu va preda străzile private la Primărie, va plăti taxe mai mari!” Clujenii nu renunță la drumuri din comoditate

 

Fără ÎNTÂRZIERI pe Aeroportul Cluj: au început lucrările la noua CALE DE RULARE. Când va fi dată în folosință?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter