Actualitate

FOTO. Trotinetele electrice, BĂTAIA de JOC a clujenilor! Vehiculele sunt aruncate prin tot orașul

Trotinetele electrice au apărut în această vară în Cluj-Napoca în număr mare după ce firme precum Bolt le-au pus la dispoziția cetățenilor, dar cu toate astea au apărut și multe probleme.

 

 


Trotinetele electrice sunt folosite de câteva sute de clujeni în fiecare zi, însă nu toți știu cum trebuie să se comporte cu adevărat cu acest tip de vehicul. Trotinetele electrice au locuri speciale în care pot fi lăsat, dar cu astea clujenii ignoră sfaturile și le parchează în mijlocul străzii, pe trotuar sau mai nou prin copaci.

 


Emil Boc dă vina pe numărul mare de trotinete apărute în ultima perioadă în Cluj-Napoca și nu pe lipsa de responsabilitate a unor cetățeni:

„Această mobilitate alternativă de transport nu trebuie ignorată și eu, personal, o susțin, dar sunt pentru reglementarea clară și fără echivoc. Aceste firme au făcut câteva gesturi incorecte față de administrațiile locale, pur și simplu au năvălit, fără să aibă aprobare propriu-zisă. Nu e nimic, toate la timpul lor. Acum, acestea plătesc o taxă de ocupare a domeniului public, potrivit legii, și suntem prima municipalitate din România care a pus în dezbatere publică un regulament de funcționare”, a declarat Emil Boc, la RFI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter