Actualitate

Vești bune pentru clujeni! Cursele aeriene către și dinspre Varșovia vor fi reluate

Liber pentru zborurile către și dinspre Polonia!

 

 


Autorităţile poloneze au decis că, începând de miercuri, vor putea fi reluate cursele aeriene regulate de călători pe ruta România - Polonia.

 


Măsura adoptată de către autorităţile de la Varşovia este valabilă până la data de 29 septembrie, iar această decizie a fost luată în contextul adoptării de către autorităţile polone de noi condiţii pentru operarea zborurilor către și dinspre alte ţări în contextul pandemiei de COVID-19, conform unui comunicat al MAE.

Zboruri spre Varșovia, în curând de pe Aeroportul Cluj

Asftel, compania aeriană LOT Polish Airlines poate să își reia zborurile de la Cluj-Napoca, blocate încă din primăvară. Mai multe detalii vor fi publicate de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.


„Încă așteptăm să aflăm exact de la LOT toate informațiile. Din Cluj, singura destinație este Varșovia”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

Românii pot intra în Polonia fără restricții

Totodată, MAE precizează că persoanele care călătoresc în Polonia dintr-un stat membru UE, precum şi din Regatul Norvegiei, Confederaţia Elveţiană, Republica Islanda şi Principatul Liechtenstein pot intra în continuare în acest stat fără restricţii sau măsuri speciale precum carantină obligatorie sau autoizolare. La punctele de frontieră terestră Schengen (cu Republica Federală Germania, Republica Cehă, Republica Slovacă şi Republica Lituania) sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.


De ce a fost România trecută pe lista neagră?

Țara noastră a fost inclusă de autorităţile poloneze pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, iar cursele aeriene către sau dinspre ţara noastră au fost suspendate temporar din cauza evoluției îngrijorătoare a pandemiei.

Potrivit MAE, măsura suspendării curselor aeriene viza toate cele peste 40 de state incluse pe lista ţărilor cu risc epidemiologic crescut şi a fost valabilă până la data de 15 septembrie, fiind reevaluată în funcţie de evoluţiile epidemiologice.


 

CITEȘTE ȘI

Românii sunt încă OBLIGAȚI să stea în izolare, la sosire în Italia

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter