monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Maratonul Wizz Air din Cluj se va desfășura virtual în acest an

Wizz Air Marathon Cluj-Napoca se va desfășura anul acesta virtual, după ce a fost anunțată anularea acestuia, din motive de siguranță.

Maratonul Wizz Air din Cluj se va desfșura virtual în acest an

 

 


Ediția a X-a a maratonului a fost programată inițial pentru luna aprilie 2020, iar apoi amânată pentru 7-8 noiembrie. În final, evenimentul va avea loc, în varianta sa fizică, în aprilie 2021, la o dată ce urmează să fie comunicată.

 


În schimb, maratonul va avea o ediție viturală intitulată 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon, desfășuartă sub motto-ul „Grow your wings together!”. Aceasta a pornit de la conceptul lansat de către clubul organizator: „alergăm separat, concurăm împreună”.

Runners Club, împreună cu sponsorul oficial, Wizz Air, și cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au luat această decizie în contextul în care nu pot avea certitudinea că evenimentul se poate desfășura în cele mai sigure condiții, dată fiind situația creată de pandemia de COVID-19, dar și pentru a împiedica extinderea ei în România.


”Considerăm că, în condițiile speciale ale acestei perioade, evenimentele care presupun participarea unui număr mare de alergători, chiar și în situația respectării tuturor normelor de siguranță sanitară, implică riscuri ce pot depăși capacitatea de control a oricărui organizator.”

Anularea ediției fizice 2020 nu îi oprește însă din alergat pe cei pasionați, cu atât mai mult cu cât Maratonul Wizz Air este una dintre cele mai așteptate competiții din domeniu.


Organizatorii au decis să creeze o varianta virtuală a evenimentului, în care alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc, însă în condiții de maximă siguranță. Astfel, fiecare participant poate să își ducă la bun sfârșit oricare dintre cele 4 curse, unde dorește, când dorește și cum dorește, în intervalul 8-15 noiembrie 2020.

„Siguranța a fost și va fi întotdeauna principala prioritate Wizz Air. Din cauza pandemiei de COVID-19, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 devine un eveniment online, care le permite participanților să se bucure de experiență în siguranță. Îi încurajăm pe toți iubitorii sportului să se înscrie pe maraton-cluj.ro și să se bucure de ediția virtuală Wizz Air Cluj-Napoca Marathon pe 8-15 noiembrie 2020”, au declarat reprezentanții companiei aeriene Wizz Air.


Ce se întâmplă cu înscrierile pentru evenimentul FIZIC?

Cei care s-au înscris deja pentru evenimentul fizic au mai multe opțiuni.  Una dintre acestea este că înscrierile la toate cursele din cadrul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon vor fi reportate pentru următoarea ediție fizică.

Există și posibilitatea de a transfera loc unei alte persoane sau la altă probă, gratuit.

În cazul în care persoana care și-a achiziționat biletul din timp nu dorește niciuna dintre cele două variante, poate fi returnat un procentaj de 75% din taxa de participare sau se poate transfera la maratonul virtual 2020.

Regulile maratonului virtual sunt:

La înregistrarea pe maraton-cluj.ro, participanții trebuie să declare distanța aleasă:

- Maraton Wizz Air: 42.2 km

- Semimaraton: 21.1 km

- Cros Garmin: 10 km

- Cros Vaxicum: 4 km

Înscrierea rezultatelor are loc până pe 15 noiembrie, prin aplicația dedicată, disponibilă pe pagina de înscriere: maraton-cluj.ro.

Taxa de start este de 79 lei în care participanții vor găsi un pachet cu:

- Număr concurs: se descarcă din aplicație

- Rucsac Luanvi

- Bandana Vaxicum

- Gel antiinflamator Vaxicum

- Acces la clasament și rapoarte

- Import automat de date din Strava sau Garmin

- Diploma de finisher: se descarcă din aplicație

- Medalie: se primește doar în cazul finalizării distanței de concurs la care participantul e înscris

Coletele vor fi expediate prin poștă pe cheltuiala organizatorului.

Pentru ediția a 10-a a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, ce va avea loc în 2021, organizatorii promit un spectacol și mai frumos, demn de revederea tuturor pasionaților de alergare cu străzile frumosului oraș din Transilvania, Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Finalist în cursa pentru Capitala Europeană a Inovării, Clujul se vrea Capitală Europeană a ACCESIBILITĂȚII. Ce înseamnă acest titlu?

 

Transport în comun NEPOLUANT în toată ZONA METROPOLITANĂ, până în 2028