Actualitate

Rețetă zacuscă de toamnă. Cum se prepară

Rețeta de zacuscă de toamnă. Cum se prepară și ce ingrediente ai nevoie pentru ca totul să iasă ideal.

Rețetă zacuscă de toamnă. Cum se prepară Rețetă zacuscă de toamnă. Cum se prepară

 

 


Fiecare gospodină știe că în mijlocul verii se pregătește zacusca pentru iarnă. Astfel, există numeroase rețete de preparare în funcție de plăcerile fiecăruia.

 


Zacusca este extrem de gustoasă, însă foarte greu de preparat. Femeile aleg în ultima perioadă să cumpere borcane gata făcute din magazine, deși gustul nu este deloc apropiat de cel al zacuscăi făcută în casă.

Ingrediente pentru rețetă de zacuscă

- Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kg


- Ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg

- Ceapă albă – 2 kg


- Bulion de roşii – 3 l

- Ulei de floarea soarelui – 500 ml


- Sare după gust

Mod de prepare rețetă de zacuscă

Pentru început vom coace vinetele pe o tablă sau la cuptor, ulterior le curățam și le lăsăm să se scurgă. Operațiunea o repetăm și în cazul gogoșarilor pe care îi coacem și îi lăsăm să se scurgă bine.  După ce am copt și am curățat vinetele, ardeii și gogoșarii vom pregăti sucul de roșii și vom toca ceapa mărunt într-un robot de bucătărie.

Vom pune ulei într-un ceaun mare și îl lăsăm la încins după care vom adăuga ceapă și  o lăsăm la calit amestecând periodic. După aproximativ 15 minute punem și bulionul de roșii și lăsăm să fiarbă 15 minute în timp ce amestecăm.

În tot această perioadă de timp vom da ardeii și vinetele prin robot sau mașina de tocat carne. Într-un ceaun separat vom pune puțin ulei, vinete, ardeii și le lăsăm să se călească 15 minute.

Ulterior vom turna amestecul de vinete în ceaunul cu ceapă și bulion, iar după vom da focul mic și îl lăsăm 2-3 ore la fiert amestecând periodic și turnând sare în funcție de gust.

Zacusca o lăsăm să fiarbă cât mai bine și ne putem da seama că este gata atunci când devine lucioasă și uleiul iese la suprafață.  După ce oprim focul, vom turna cu grijă zacusca în borcane curate și uscate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter