Actualitate

Premieră în Cluj-Napoca. Poți verifica locurile libere de parcare din oraș cu ajutorul telefonului

Firma clujeană „Life Is Hard” va implementa sistemul de parcare în centrul orașului. Cetățenii pot să verifice locurile de parcare libere cu ajutorul aplicației City Parking.

 

Locurile libere de parcare din zona istorică a Clujului pot fi identificate direct de pe telefon, cu ajutorul celor 1.200 de senzori.


Instalarea acestor senzori este premieră în Cluj-Napoca. Proiectul se numește City Parking și a început în zona I a municipiului, fiind deja instalate în zona ANAF, pe Aleea Învățătorului, respectiv în Piața Ștefan cel Mare. Lucrările continuă săptămâna aceasta cu străzile V. Babeș, Samuel Micu, Clinicilor, Baba Novac și Universității.

„Prin City Parking, conducătorii auto vor fi ghidați către cel mai apropiat loc liber de parcare. În total, peste 1.200 de senzori vor fi instalați și conectați la aplicația server.


Odată cu implementarea acestui proiect unic în România, Primăria Cluj-Napoca face un nou pas în domeniul utilizării tehnologiei pentru creșterea calitatea vieții cetățenilor în municipiu. De asemenea, urmărim să consolidăm poziția Clujului de Hub european de digitalizare și inovare”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Prin proiectul City Parking oamenii vor putea vedea în timp real, direct de pe telefon care sunt locurile de parcare libere din zona centrală. Acestea sunt identificate prin intermediul unui sistem integrat de gateway-uri, senzori și aplicații.


Cetățenii trebuie să își instaleze aplicația City Parking și vor beneficia de toate aceste servicii.

Câștigătorul licitației pentru implementarea noului sistem de parcare în zona centrală este Telekom România Communications, cu subcontractantul clujean Life Is Hard. Valoarea contractului este de 956.026 lei (fără TVA).


Sursă foto: Facebook Emil Boc

CITEȘTE ȘI:


ADIO mașini pe strada Kogălniceanu. Proiectul de pietonalizare din centrul Clujului, scos la licitație

 

Aleile din Parcul Central vor fi modernizate. Investiție de peste 2,7 milioane de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter