Actualitate

Alimentele pe care trebuie să le eviți de la o vârstă! Mii de români au probleme din cauza lor

Alimentația este una dintre cele mai mari probleme pentru români, iar acest lucru aduce multe probleme de sănătate.

Alimentele pe care trebuie să le eviți de la o vârstă! Mii de români au probleme din cauza lor Alimentele pe care trebuie să le eviți de la o vârstă! Mii de români au probleme din cauza lor

 

 


Alimentele pe care le consumăm zilnic ne influențează viața și sănătatea. Puțini români știu că de la o vârstă organismul răspunde altfel și alimentația trebuie adaptată. Specialiștii în nutriție trag un semnal de alarmă acum în ceea ce privește alimentația persoanelor trecute de 40 de ani. Motivul? Organismul devine mai sensibil în fața chimicalelor din alimentele pe care le consumăm.

 


Ce nu e bine să consumi după 40 de ani ?

Conform eva.ro, vârsta de 40 de ani este cea la care trebuie să renunți la fast food și alte mâncăruri nesănătoase. Printre ele se află și hot dogul, baconul, salamul și alte cărnuri procesate. În mare, foarte multe mezeluri pe care românii le consumă zilnic.

Supa de plic este de evitat

Este ieftină, ușor de cărat în geantă și rapid de preparat pentru o masă rapidă de prânz, la birou. Dar nu este deloc benefică deoarece conține sodiu în exces. Combinat cu vârsta înaintată, devii predispus la balonare rapidă și retenție de apă. Adică vei lua rapid în greutate.


Puiul prăjit nu este recomandat

Cui nu îi place un copan prăjit, bine rumenit, cu pielița crocantă și înmuiată în mujdei de usturoi? Ei bine, află că acest deliciu culinar este extrem de cancerigen, dupa cum susține nutriționistul sus menționat. Carnea este gătită la temperaturi ridicate, compușii cancerigeni încep să fie eliberați. Consumul frecvent de carne părjită (sau orice fel de aliment prăjit) crește riscul de boli fatale pentru pancreas, colon și prostată. Cel mai bine ar fi să marinezi carnea înainte de a o prăji și să îți limitezi consumul la 1-2 ori, pe săptămână.

Consumul de prăjeli ar trebui să dispară treptat din dieta ta dacă ai trecut de vârsta de 40 de ani. Organismul funcționează altfel de la o vârstă și nu trebuie să te miri dacă te îngrași, deși tu ai mâncat la fel toată viața.


 

abonare newsletter