Actualitate

Leguma care îngrașă cel mai mult. Mii de români o consumă zilnic fără să știe

Leguma care îngrașă cel mai mult este consumată în mod frecvent de români fără să știe câte kilograme aduce în plus,

Leguma care îngrașă cel mai mult. Mii de români o consumă zilnic fără să știe Leguma care îngrașă cel mai mult. Mii de români o consumă zilnic fără să știe

 

 


România este penultima în clasament la consumul de legume în Uniunea Europeană cu doar 41% din populație care a declarat că mânâncă zilnic legume. Ungaria și România sunt țările care consumă cele mai puține legume din U.E.

 


Legumele sunt extrem de importante pentru organism, însă nu toate aduc beneficii când sunt consumate. Românii mânâncă tone întregi de cartofi într-un an, dar această legumă nu este deloc recomandată de specialiști deaorece.

Leguma care îngrașă cel mai mult este consumată zilnic

Românii folosesc cartoful ca și garnitură sub formă de piure, cartofi prăjiți, dar și alte varietăți. Cartoful poate aduce kilograme multe în plus dacă este consumat regulat, în special cei prăjiți în ulei.


Din păcate, cartoful este una dintre cele mai consumate legume, însă are multe calorii. Doi cartofi fierţi sau copţi pot avea şi 200 de calorii. Dacă facem piure nu înseamnă că mâncăm dietetic dacă adăugăm lapte sau unt pentru gust. De asemenea, dacă prăjiţi cartofii aveţi o adevărată bombă calorică indiferent că îi mâncaţi simpli sau cu friptură.

Ce legume mai îngrașă dacă sunt consumate des

Specialiștii în nutriție avertizează că nu doar cartoful îngrașă. Toate legumele care conțin amidon ajută kilogramele în plus. Fasolea uscată are cele mai multe calorii, iar 100 de grame de fasole conține 200 de calorii.


Mulți români aleg să renunțe la carne în tentativa de a slăbi, însă nu aceasta este neaparat rețeta succesului. Cel mai bine este să consulți un nutriționist în procesul tău  de slăbit, deoarece există numeroase legume, fructe și alimente care conțin fie zaharuri, fie amidon care sunt principalii factori care încurajează kilogramele în plus.

CITEȘTE ȘI:


Pepene toxic: semnele care îți arată că un pepene este toxic

 

 

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism

 

abonare newsletter