Actualitate

Pui de viperă, zărit pe o stradă din Cluj-Napoca:„Era gata să-mi atace soția și copilul”

Un pui de viperă a fost zărit pe o stradă din Cluj-Napoca, fiind la un pas de a ataca o mamă cu un copil.

 

 


Un pui de viperă periculos a fost observat lângă strada Maramureșului din Cluj-Napoca, iar mai mulți localnici s-au panicat și l-au omorât, deși vorbim despre o specie protejată în România.

„Pui de viperă pe trotuar în Cluj Napoca lângă strada Maramureșului. A trecut soția si fetița la maxim 20 cm de el. Cand l-am vazut deja era arcuit și se pregătea sa atac”, a scris un clujean pe facebook.


Un alt clujean a rezolvat repede cazul

Un alt bărbat a scris pe rețelele de socializare că șarpele a fost omorât pentru liniștea celor din zonă:„A ajuns la noi în curte. Și chiar dacă nu am vrut, pentru că nu părea deloc agresiv,  a fost exterminat pentru liniștea cartierului.”, a fost mesajul din comentarii.

Cum a putut ajunge o viperă în Cluj-Napoca ?

Viperele trăiesc în zone montane de fel și nu călătoresc foarte mult. Puiul găsit pe strada Maramureșului poate fi membru al unei familii de reptile care își are cuibul în zonă sau poate a fost adus accidental în zonă de un localnic sau o mașină care a trecut prin zonele montane.


În România, sunt 23 de specii de vipere cunoscute, pe lângă vipera cu corn, care este cea mai mare există și vipera neagră (cu cruce sau vipera de munte, întâlnită rar în tot lanțul Munţilor Carpaţi) și vipera de stepă (în Dobrogea, Delta Dunării şi șesurile din Moldova.

CITEȘTE ȘI:


Pericol de VIPERE în Făget! Un cățel a fost mușcat de un șarpe în zona Edgar Quinet

abonare newsletter