Actualitate

Veste bună pentru turiști! Își pot recupera banii dacă sejurul lor va fi afectat de COVID-19

Românii își pot asigura vacanțele de anul viitor pe litoralul românesc împotriva Covid-19. Turiștii își pot recupera banii înapoi în situația în care vor fi nevoiți să își anuleze sejurul din cauza infectării cu noul coronavirus.

 

 


Turiștii care cumpără sejururi pe litoralul românesc pot să își asigure riscurile împotriva Covid-19, atât în cazul infectării cât și în cazul în care un membru de familie este suspect de coronavirus.

Dacă în timpul călătoriei, turistul se va îmbolnăvi de coronavirus, el va beneficia de protecție medicală completă.


„Am constatat în acest an că unii români au renunțat să rezerve sejururi la mare de teamă că, în cazul nefericit al infectării cu Covid-19 al unui membru al familiei, vor fi nevoiți să renunțe la vacanțe și vor pierde banii. Din acest motiv și, în plus, pentru că nu ne dorim ca unii turiști să lase rezervarea vacanței din vara următoare pe ultimul moment și să piardă, astfel, reducerile Early Booking, aducem în premieră pentru turismul intern o asigurare împotriva Covid-19, prin care persoanele care vor fi nevoite să renunțe la vacanțe din cauza pandemiei își vor putea primi înapoi avansurile achitate", a declarat Ionuț Nedea.

Reduceri de până la 50%

Turistul va avea parte de sprijin din partea asiguratorului pentru întoarcerea acasă, dar și rambursarea costurilor aferente călătoriei, în cazul în care el va fi înștiințat că pe durata călătoriei un membru al familei s-a infectat cu noul coronavirus.


„Practic, în toate aceste situații, turistul își poate anula sejurul și își poate recupera banii plătiți ca avans. Valoarea asigurării este în funcție de valoarea sejurului, dar nu depășește câteva procente din costul total al sejurului. În felul acesta, turistul poate beneficia de reduceri de până la 50% făcând rezervare Early Booking", a adăugat Ionuț Nedea.

Pentru a putea beneficia de asigurare, oamenii trebuie să cumpere pachetul cu minimum 30 de zile înainte de a pleca în vacanță.


 

CITEȘTE ȘI:


 

Peste 500 de clujeni au petrecut pe litoral mini-vacanța de Rusalii

 

Litoralul, trenurile și pandemia de COVID-19. Ce spun clujenii despre vacanțele la mare?

abonare newsletter