Actualitate

Gunoiele clujenilor vor fi depozitate la CMID cu tariful de 168,91 lei/tonă fără TVA

Tariful de depozitare a gunoiului la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor a fost aprobat astăzi.

Gunoiele clujenilor vor fi depozitate la CMID cu tariful de 168,91 lei/tonă fără TVA Gunoiele clujenilor vor fi depozitate la CMID cu tariful de 168,91 lei/tonă fără TVA

 

 


Consilierii județeni au aprobat, în ședința de luni a deliberativului, tariful de depozitare a deșeurilor în celula din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, administrată de RADP în urma unei proceduri de atribuire directă. 

 


Astfel, tariful pentru activitatea de depozitare a deșeurilor pe perioada de delegare temporară a gestiunii activității de operare și administrare a depozitului de deșeuri din cadrul CMID Cluj, stabilit în urma finalizării procedurii de negociere cu Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, este de 168,91 lei/tonă fără TVA (aproximativ 201 lei/tonă cu TVA), împărțiți astfel: cotă de dezvoltare: 12,34 lei fără TVA/tonă, sumă pentru utilizarea echipamentelor şi utilajelor : 8,37 lei fără TVA/tonă, fond de închidere depozit şi urmărirea acestuia post-închidere: 5,12 lei fără TVA/tonă, taxă pe economia circulară  : 80,00 lei/tonă, cota ce revine prestatorului de serviciu: 63,08 lei fără TVA /tonă

. Mai concret, acesta este prețul pe care RADP trebuie să îl plătească Consiliului Județean Cluj pentru depozitarea deșeurilor în noua celulă. 


Prețul este mai mare decât cel practicat în vechea rampă de deșeuri, unde prestatorii de servicii de salubritate plăteau un tarif de 110 lei/tonă pentru depozitarea deșeurilor.

Aminitim că Consiliul Județean Cluj a încheiat contractul de operare a CMID cu RADP pe o perioadă de doi ani contra sumei de 108.440.220 lei fără TVA, după ce în luna iulie, Curtea de Apel Cluj a respins contestația formulată de bucureștenii de la SC Eco Sud SA privind operarea CMID


CMID a primit Autorizația Integrată de Mediu

Potrivit proiectului de hotărâre dezbătut astăzi de consilierii județeni, Celula 1 a CMID a primit Autorizația Integrată de Mediu, în data de 12 august, aceasta fiind necesară pentru delegarea prestării serviciilor către RADP.

„Data de începere a prestării serviciilor, conform prevederilor contractuale, va fi după încheierea Perioadei de mobilizare (maxim 60 de zile de la semnarea contractului, în acest interval  se vor obține: transferul de Autorizație Integrată de Mediu precum și a tuturor acordurilor, licențelor, prevăzute de lege, necesare funcționării) și semnarea de către părți a Procesului-Verbal de predare-primire a bunurilor de retur care vor fi puse la dispoziția Delegatului în vederea prestării Serviciului. Precizăm în acest sens faptul că la data de 13.08.2020 a fost comunicată Autorizația Integrată de Mediu nr. 22 din 12.08.2020 pentru desfășurarea activității „Depozit Ecologic de Deșeuri Menajere -Celula1„ în vederea obținerii transferului de autorizație de către RADP Cluj-Napoca”, se arată în proiectul de hotărâre.


Alba-neagra cu prețurile la gunoi. Crește sau nu tariful pentru clujeni?

Tariful pentru serviciile de salubritate pentru locuitorii municipiului Cluj-Napoca ar fi trebuit să crească, din 20 august, de la 10,92 lei/persoană la 14,43 lei/persoană, după ce firmele de salubritate au cerut majorarea prețurilor, în urma deschiderii CMID, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local Cluj-Napoca. 

Primarul Emil Boc a declarat însă, la începutul ședinței, că a găsit soluția financiară și legală astfel încât costurile suplimentare să fie suportate din bugetul local și clujenii să nu fie nevoiți să scoată din buzunar bani în plus.

Creșterea costurilor vine ca urmare a deschiderii primei celule a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, unde vor fi depozitate gunoaiele din tot județul, se arată în proiectul de hotărâre.

Emil Boc a declarat însă că, odată cu finalizarea tuturor lucrărilor din CMID și cu darea în funcțiune a stației de tratare a deșeurilor, prețurile vor scădea din nou.

 

CITEȘTE ȘI

Nu mai crește prețul la salubritate! Costurile suplimentare vor fi suportate din bugetul local

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter