Actualitate

A fost inaugurat primul parc smart în Florești

Primarul Horia Șulea a inaugurat, miercuri, Parcul Poligon, primul parc smart din comuna Florești.

A fost inaugurat primul parc smart în Florești A fost inaugurat primul parc smart în Florești

 

 


Parcul Poligon are o suprafață totală de peste 15.000 de mp, dintre care 965 mp suprafață pentru aparatele de joacă și peste 5.000 mp de spații verzi amenajate.

 


Locuri de joacă pentru copii

Întregul parc este dotat cu 5 ansambluri de joacă mari, cu balansoare, echipamente e cățărare, leagăne. De asemenea, în parc există și grup sanitar, foișor, cișmea, minitribună, este împrejmuit de bănci și există și o scenă  destinată concertelor și evenimentelor din Florești.

Primarul susține că, în timpul amenajării parcului, arborii deja existenți în acel spațiu nu au fost tăiați sau afectați în vreun fel de amenajarea spațiilor verzi.


Parcul este unul smart deoarece beneficiază de WIFI gratuit și urmează să fie instalate încărcătoare pentru telefoane și tablete. Acesta beneficiază de camere de supraveghere ce funcționează continuu, iar controlul irigației se realizează automat prin WIFI.

La inaugurarea parcului, Șulea a declarat că a fost o adevărată provocare, atât pentru administrația locală, cât și pentru cei care au muncit „la realizarea acestei investiții”.  Parcul smart a venit ca o „idee pentru petrecerea timpului liber atât a copiilor cât și a părinților și a bunicilor”, a afirmat acesta.


 

CITEȘTE ȘI:


Tren metropolitan în 2024, metrou un an mai târziu? Când încep lucrările în teren?

 

Se toarnă asfalt pe un sector de 3,2 kilometri al unui drum județean din Cluj

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter