Actualitate

Polițiștii pot să intre în locuințe FĂRĂ ACORD. Noi măsuri pentru protecția animalelor

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat mai multe măsuri din proiectul care prevede întărirea protecției animalelor. Polițiștii vor putea intra în locuințe, fără aprobarea proprietarului, în cazul în care animalul e pus în pericol.

Noi măsuri pentru protecția animalelor Noi măsuri pentru protecția animalelor

 

 


Proiectul de ordonanță de urgență privind întărirea măsurilor de protecție sunt deja publicate pe site-ul Ministerului.

 


„Așa cum am promis, am reușit să facem un pas foarte important, pentru stabilirea unor atribuții clare, în sarcina polițiștilor. Deja am postat pe site proiectul de Ordonanță de Urgență pentru întărirea măsurilor de protecție a animalelor și așteptăm propuneri timp de 10 zile. Acest proiect are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol. Va permite Poliției să emită un ordin de ducere al animalului agresat, rănit sau maltratat într-un adăpost”, a susținut ministrul în cadrul unei declarații de presă.

Pe lângă dreptul polițiștilor de a intra în casele persoanelor fizice fără ca aceștia să accepte acest lucru, se oferă și dreptul de a pătrunde în sediile persoanelor juridice. Chiar și fără ca reprezentantul legal să accepte acest lucru.


În cazul în care informațiile primite de către autorități pun în pericol viața animalelor din acele spații, polițiști vor putea să efectueze măsurile de protecție necesare.

CITEȘTE ȘI:


Statul oferă 400 de EURO clujenilor din zonele invadate de urși

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter