Actualitate

Magia spectacolelor în aer liber la Cluj cu OPERA SUMMER HUB 2020

Microstagiunea estivală clujeană readuce magia spectacolelor în aer liber. Opera Summer Hub 2020 continuă în acest week-end cu trei evenimente.

Magia spectacolelor în aer liber la Cluj cu OPERA SUMMER HUB 2020 Magia spectacolelor în aer liber la Cluj cu OPERA SUMMER HUB 2020

 

 


Armonia, versatilitatea lirică și momentele de neuitat încântă publicul clujean la Microstagiunea estivală Opera Summer Hub 2020, prin evenimente montate în aer liber pe tot parcursul lunilor august și septembrie. După succesul notabil al evenimentelor prezentate în debutul proiectului estival, serile de vineri, 28 august și sâmbătă, 29 august și duminică, 30 august 2020 vor oferi la rândul lor trei spectacole de excepție în natură, pe scenele Cluj Innovation Park.

Experiență artistică senzorială

Inițiativa „Opera Summer Hub” are misiunea de a oferi o experiență artistică senzorială, adaptată contextului limitărilor pe care le traversăm în această perioadă, dând o notă optimistă peisajului clujean estival.  Proiectul se bucură de susținerea Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca, fiind prezentat în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, inițiată de Ministerul Culturii.


Un weekend plin de evenimente

Vineri, 28 august 2020, ora 19:00, recitalul Opera à la Carte: Seara Rusească  își va încânta spectatorii cu un repertoriu de arii și duete ale celebrilor compozitori ruși, care vor învălui terasa din cadrul Cluj Innovation Park în strălucirile imperiale ale fascinantului Sankt Petersburg. Interpretarea le aparține sopranei invitate Nadejda Cerchez și mezzosopranei Liza Kadelnik, acompaniate la pian de Lucian Dușa, artiști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 29 august, ora 19:30, cel de-al doilea eveniment prezentat săptămâna aceasta în cadrul microstagiunii estivale Opera Summer Hub este Opera Picnic: Beethoven 250. Spectacolul montat în amfiteatrul verde al Cluj Innovation Park poartă valențe aniversare, fiind dedicat celei de-a 250-a aniversări a eternului Ludwig van Beethoven, celebrată la nivel mondial pe întreg parcursul anului 2020. Evenimentul va prilejui publicului o incursiune muzicală alertă, dinamică și totodată bogată în esență și emoție, grație complexului repertoriu al compozitorului omagiat.


Opera à la Carte: Seara spaniolă este cea care va încheia o nouă săptămână „Opera Summer Hub 2020” în aplauzele publicului duminică, 30 august 2020, ora 19:00, pe terasa Cluj Innovation Park.

Opera a la Carte

Prezentate la fiecare final de săptămână, evenimentele Microstagiunii „Opera Summer Hub 2020”  își invită spectatorii la Opera à la Carte: seri tematice atât din punct de vedere muzical cât și culinar, desfășurate pe terasa din cadrul CREIC, unde îndrăgiții soliști ai Operei clujene vor prezenta recitaluri tematice. Programul artistic va fi complimentat de cine à la Carte în același specific, pregătite cu măiestrie de bucătarii Londoner. Numărul de participanți acceptați, în contextul limitărilor de proximitate fizică, este de 100 persoane.  


Opera Picnic

Cel de-al doilea proiect realizat în cadrul microstagiunii, Opera Picnic, ne aduce muzica mai aproape în amfiteatrul verde al CREIC. Generoasa scenă aprinde lumina reflectoarelor asupra unor spectacole mai ample ce vor reuni soliști, balerini și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, admirați de spectatorii care se pot bucura și de un coș de picnic special pregătit de bucătarii Londoner, servit pe paturi de picnic aranjate pe  terasele amfiteatrului. Numărul de participanți la acest proiect este de 500 persoane, iar din același considerent al normelor sanitare, spectatorii sunt rugați să își aducă propriile pături la evenimentele Opera Picnic.

Programul complet

-Vineri 28 august, ora 19:00 - Evenimentul OPERA À LA CARTE: Seara rusească;


-Sâmbătă, 29 august, ora 19:30 - Evenimentul OPERA PICNIC: Beethoven 250;

-Duminică, 30 august, ora 19:00 - Evenimentul OPERA À LA CARTE: Seara spaniolă;

-Vineri, 4 septembrie ora 19:00 - Evenimentul OPERA À LA CARTE: Seară franceză;

-Sâmbătă, 5 septembrie ora 19:30 - Evenimentul OPERA PICNIC: Filmul în concert;

-Duminică, 6 septembrie, ora 19:30 - Evenimentul OPERA PICNIC: Gala Rossini;

-Vineri, 11 septembrie ora 19:00 - Evenimentul OPERA À LA CARTE: Seară americană;

-Sâmbătă, 12 septembrie ora 19:30 - Evenimentul OPERA PICNIC: Opereta sub clar de lună;

-Duminică, 13 septembrie, ora 19:30 - Evenimentul OPERA PICNIC: Disney Medley.

Biletele tuturor evenimentelor pot fi achiziționate online. De asemenea, programul complet al evenimentelor, detaliile organizatorice, cât și regulamentul oficial dedicat spectatorilor, impus de contextul stării de alertă se regăsesc pe site-ul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Locuri BÂNTUITE din Cluj. Care sunt cele mai înspăimântătoare locații din Cluj?

 

HOROSCOP 26 august 2020. Peștii află adevărul! Care zodie trebuie să pună piciorul în prag?

 

 

abonare newsletter