Actualitate

Vești îngrijorătoare pentru români. Ce taxe ar putea introduce Guvernul?

Ludovic Orban susține faptul că Guvernul nu va introduce taxe noi în viitorul apropiat. Însă, premierul este contrazis de analiștii economici care susțin că Executivul nu va avea bani să acopere toate cheltuielile statului.

 

 


Totodată, la sfârșitul anului 2019, Ludovic Orban vorbea despre reintorducerea taxei de poluare pentru mașini, însă propunerea a fost abandonată odată cu venirea pandemiei.

 


Ce taxe ar putea implementa Guvernul ?

- supraacciza la carburanţi
- taxa auto pe poluare
- impozitul progresiv
- impozitarea pensiilor speciale

În același timp, Guvernul a alocat 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru pregătirea noului an școlar. Cheltuielile pentru achiziționarea de tablete, măști și containere sanitare vor fi decontate.


„100 de milioane de euro sunt destinate pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ online, pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi. 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală, vorbim despre măști și dezinfectanți în școli. 25 de milioane euro vor fi sume alocate pentru achiziția de containere sanitare mobile.”, a declarat Ionel Dancă.

CITEȘTE ȘI:


La Guvern SE BEA ȘI SE FUMEAZĂ în birouri, fără jenă. Chiar nimeni nu respectă legile în România?!

 

14 pe listă, un singur învingător! Cine sunt și ce promit candidații la Primăria Cluj-Napoca?

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter