monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Meteorologii avertizează: ploi torențiale și vijelii, în toată țara!

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că, începând de duminică după-amiază, sunt așteptate ploi în aproape toată țara.

Meteorologii avertizează: ploi torențiale și vijelii, în toată țara!

 

 


Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni (23/24 august), la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

 


În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Caniculă în regiunile sudice

În regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34…35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.


În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 


CITEȘTE ȘI

Prognoză METEO. Vremea se va schimba brusc la începutul săptămânii! Ce anunță ANM?