monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Atenționare de ploi, în jumătate din țară. Cum va fi vremea la Cluj?

Clujul pare să scape de ploi, la final de săptămână. O parte din județ însă se află în continuare sub cod galben.

Atenționare de ploi, în aproape toată țara. Cum va fi vremea la Cluj?

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis joi dimineață o avertizare Cod galben de ploi, valabilă până la ora 22.00, în mai multe județe din țară, între care și Clujul.

 


În acest interval, în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Ploile se mută în jumătatea de est a țării

Totodată, în intervalul 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00 va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de vreme rea, în Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și în sudul și estul Transilvaniei. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.


CITEȘTE ȘI

Cod portocaliu de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Cluj