Actualitate

VIDEO. Povestea emoționantă a Ioanei. Asociația Blondie: Un singur „Da” poate salva o viață!

Asociația Blondie încurajează parlamentarii să spună „Da” și să doneze jumătate de salariu pentru a cumpăra o ambulanță aeriană care va ajuta copiii bolnavi să fie transportați la clinicile din străinătate.

Ioana în zborul vieții sale, întorcându-se din Bologna Ioana în zborul vieții sale, întorcându-se din Bologna

 

 


Povestea unei fetițe de doi ani, transportată cu avionul până în Bologna, arată cât de important este un singur „Da” pentru o viață. Mama sa a povestit experiența trăită și modul în care Asociația Blondie i-a schimbat viața Ioanei.

 


Cât de important este un singur „DA”?

 

 


„De ce e important să se spună „Da”? Pentru că de asta depinde viața, și din păcate viața copiilor. Noi am fost la limită cu absolut tot. Într-o săptămână a trebuit să pregătim clinica din afară, să o căutăm noi, să așteptăm noi răspunsul, să trimitem noi acte, să primim noi confirmări sau refuzuri, pentru că au fost situații în care ni s-a spus că nu este de competența lor. Ea chiar a primit datorită acestui zbor, o nouă șansă la viață”, a povestit mama Ioanei.

„Am fost la 2 ore de o tragedie”

 „La 2 ore după ce am ajuns la clinica din Bologna, Ioana a făcut CT-ul. A făcut o criză foarte urâtă, s-a desaturat, a ajuns la 44% saturație. S-a învinețit, nu putea respira. Mă căuta disperată să mă apuce de mâini. Au intubat-o de urgență. Noi am ajuns luni. Trebuia operată joi, dar de urgență, au operat-o marți. Acesta a fost zborul vieții ei”, a mai explicat aceasta.


„În ultima lună, i-am urmărit fiecare respirație, iar noi nu știam ce o să se întâmple. Am fost la limită, pentru că ni s-a spus că nu poate fi operată fix. Chiar nu se mai putea face aproape nimic și a trebuit să grăbim aproape fiecare lucru.”

Mama Ioanei a mai spus cum a dat telefoane la toate clinicile din Italia, Turcia și de peste tot. La clinica în care viața Ioanei a fost salvată, au ajuns printr-o recomandare a unui medic din Milano.


„Acest medic a spus Da din prima. După 9 ore în care Ioana a fost operată, intubată, cusută au ieșit medicii și au spus că au reușit să îi scoată toată tumora care o sufoca.”

Tumora Ioanei a avut aproape 12 cm, în condițiile în care Ioana are 76 cm înălțime. Cea mai mare masă tumorală a avut-o la gât. Traheea era deviată, aorta înconjurată, iar plămânul ei era împins în jos.

„Da”-ul din partea asociației i-a salvat Ioanei viața

„Un copil care efectiv nu mai avea timp. Nu mai avea timp să căutăm noi resurse să plătim un zbor, nu aveam timp să facem absolut nimic. Aveam timp doar să fim ajutați. Și pentru asta vă mulțumim din suflet că această minunăție de copil este acum aici”, a încheiat aceasta emoționată.

 

Asociația Blondie

Aceasta asociație s-a născut din dorința de a oferi copiilor bolnavi și singuri o șansă la dezvoltarea din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual. Misiunea acestei asociații este de a reduce mortalitatea și de a crește șansele la viață a unor copii cu afecțiuni grave.

Începutul asociației a pornit de la Cristi, un băiețel blond și singur în spitalul din Constanța, care a fost părăsit la doar 3 săptămâni. Alintat Blondie, Cristi era grav bolnav, având o malformație cardiacă congenitală în care cele două artere mari sunt inversate. Șansa lui la viață a fost un articol publicat într-un ziar. Atunci, Adelina Toncean, fondatoarea asociației a știut că acela va fi copilul ei. Cu toate că medicii nu i-au dat șanse la viață, Cristi a trăit ca un copil normal, până când s-a stins la vârsta de 13 ani.

Campania #luamavion

 

 

După 14 zboruri pentru 15 copii pe timp de pandemie, Asociația Blondie apelează la toți parlamentarii României, pentru a strânge banii necesari achiziționării unei ambulanțe aeriene dotată și pregătită să ajute toți românii cu afecțiuni grave, care necesită transport în clinicile din străinătate.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Apel către membrii Parlamentului! Asociația Blondie strânge bani pentru a cumpăra o ambulanță aeriană

 

 

Gest inedit al unor copii din Cluj: oferă limonadă pentru a ajuta un prieten cu cancer

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter