monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Clujul, sub COD PORTOCALIU de vijelii și grindină. Până când este valabil?

O avertizare cod portocaliu este în vigoare în mai multe județe din țară, inclusiv în Cluj. Meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Clujul, sub COD PORTOCALIU de vijelii și grindină. Până când e valabil?

 

 


Pentru intervalul 19 august, ora 10 - 19 august, ora 21 a fost emis un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

 


În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

Ploi torențiale până joi dimineață

Pentru intervalul 19 august, ora 21 - 20 august, ora 10, ANM a lansat o avertizare Cod Portocaliu de cantități de apă însemnate. În intervalul menționat, local în Transilvania și la munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.


Pentru același interval, ANM a lansat și o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel, în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

 


CITEȘTE ȘI

Alertă COD PORTOCALIU de inundații la Cluj, după furtună