Actualitate

S-a dat startul ediției cu numărul 4 a concursului „Clujul cu flori”: „Haideți să înflorim împreună”

Concursul „Clujul cu flori”, lansat de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului, a dat startul ediției cu numărul patru. Acesta se va desfășura în perioada 17 august – 30 septembrie.

S-a dat startul ediției cu numărul 4 a concursului „Clujul cu flori”: „Haideți să înflorim împreună” S-a dat startul ediției cu numărul 4 a concursului „Clujul cu flori”: „Haideți să înflorim împreună”

 

 


Clujenii sunt invitați să-și decoreze ferestrele și balcoanele

Concursul încurajează cetățenii să lase imaginația să preia conducerea și să-și decoreze ferestrele, balcoanele și chiar grădinile cu flori și să contribuie, astfel, la înfrumusețarea orașului într-un spațiu cât mai verde, mai viu și mai plăcut vederii.

 


În contextul pandemic, care a dat peste cap viețile tuturor, organizatorii au lansat și în acest an concursul, considerând grădinăritul un moment de respiro, de relaxare pentru oameni. De aceea, clujenii sunt încurajați să participe la concurs, nu neapărat pentru a câștiga, ci pentru a se bucura de relaxare, având grijă de plantele așezate în ferestrele casei sau chiar ale birourilor unde lucrează.

Cum se pot înscrie oamenii?

Pentru a participa la concurs, este neapărat să decorați cu flori ferestrele, balcoanele, grădinile sau chiar și spațiile verzi din fața blocului, iar mai apoi să fotografiați rezultatul. Fotografiile trebuie urcate fie pe site-ul concursului, fie direct într-un mesaj privat pe paginile de Facebook ale proiectului. Mesajele doritorilor trebuie să conțină un titlu al proiectului, numele participantului, adresa locului fotografiat și numărul de telefon.


Înscrierile proiectelor se pot face în perioada 17 august – 30 septembrie.

Categoriile premiate

În a patra ediție a concursului, se vor premia următoarele categorii:


-cea mai frumoasă fațadă de clădire

-cea mai frumoasă fereastră


-cel mai frumos spațiu verde

-cea mai frumoasă grădină urbană de plante aromatice și legume sau fructe

-cel mai frumos proiect floral din județul Cluj

Desemnarea câștigătorilor va avea loc în luna octombrie și va exista și un premiu special.

Centrul Verde – o altă campanie de înfrumusețare

Organizatorii concursului „Clujul cu flori” a vorbit despre campania „Centrul Verde”, inițiată de Asociația Daisler:

„Suntem fericiți să vedem că inițiativa noastră de înfrumusețare a Clujului nu doar prinde rădăcini, dar mai face și pui. Unul dintre acești pui este „Centrul Verde”, o campanie inițiată de prietenii noștri de la Asociația Daisler. În cadrul acestei campanii, cei care locuiesc sau muncesc în Piața Muzeului pot primi, gratuit, jardiniere cu flori pentru a-și decora ferestrele sau terasele. La sfârșitul proiectului se va lăsa cu premii pentru cea mai frumoasă casă cu flori. Le ținem pumnii și de-abia așteptăm să vedem cum înflorește Piața Muzeului”,au scris aceștia pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

 

Andi Daiszler, omul care dă culoare Clujului:„Vreau să ne întrecem cu marile orașe”

 

 

Restricții de circulație în mai multe zone importante din Cluj-Napoca în următoarele zile

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter