Actualitate

Starea de alertă, prelungită de astăzi. Ce măsuri rămân în vigoare?

Starea de alertă prelungită a intrat în vigoare duminică, 16 august, pentru 30 de zile.

Starea de alertă, prelungită de astăzi. Ce măsuri rămân în vigoare? Starea de alertă, prelungită de astăzi. Ce măsuri rămân în vigoare?

 

 


Începând de duminică, 16 august, starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile. Singura modificare apărută este aceea că terasele sunt deschise până la miezul nopţii, şi nu până la 23:00, aşa cum era până acum, în județele care au impus această măsură, însă ultima comandă va fi luată la 23:00.

Masca, în continuare obligatorie, atât în spații închise, cât și la evenimente, în aer liber

Masca rămâne în continuare obligatorie în spaţiile publice deschise (pieţe, faleze, la serbări publice, în staţii de autobuz sau pe peroane) în anumite intervale orare stabilite de fiecare judeţ. La Cluj, obligativitatea purtării măștii este valabilă 24 din 24, la evenimetele științifice, culturale, artistice sau cu caracter religios, în tot județul.


Concursurile sportive în aer liber sau în bazine acoperite pot fi organizate, dar fără spectatori. Evenimentele culturale în aer liber (de exemplu, concerte) sunt permise cu regulile de protecţie deja stabilite.

De asemenea, sunt permise spectacolele de tip drive-in numai dacă cei din maşină fac parte din aceeaşi familie.


Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, iar masca este obligatorie.

De asemenea, slujbele religioase sunt permise, cu regulile deja ştiute.


Evenimentele private, în continuare cu restricții

Evenimentele private în spaţii închise sunt permise, doar dacă participă cel mult 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică. Evenimentele private în spaţii deschise sunt permise doar dacă participă cel mult 50 de persoane care sunt obligate să respecte regulile de distanţare fizică.

În final, ciclismul, drumeţiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul şi alte activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt permise doar dacă participă cel mult 10 persoane.


 

CITEȘTE ȘI

A plouat cu amenzi la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula. Politiștii au aplicat sancțiuni de peste 23.000 de lei

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter