Actualitate

Parcul Gheorgheni: incidente violente în lanț!

În zona parcului destinat câinilor, din cartierul Gheorgheni, au avut loc săptămâna trecută mai multe evenimente nefericite pentru proprietarii câinilor de talie mică.

Parcul Gheorgheni: incidente violente în lanț! Parcul Gheorgheni: incidente violente în lanț!

 

Sâmbătă, 8 august, a avut loc un incident violent în zona parcului destinat plimbării câinilor, din cartierul Gheorgheni. Un rottweiler, plimbat de stăpân fără lesă sau botniță, a atacat un bichon, plimbat de o tânără polițistă aflată în timpul liber.


„Sâmbătă seară, pe la ora 20:30 îmi plimbam micuțul nostru bichon, care cântărește maxim cinci kilograme. Intrând împreună, pe locul destinat plimbării animalelor de companie din Ghoergheni, am văzut acolo un rottweiler uriaș, care cântărea probabil vreo șaptezeci de kilograme, însățit de stăpânul lui, un bărbat de cam 30 de ani…Animalul era fără lesă și fără botniță, aș că l-am întrebat pe acesta – cum au făcut-o și alți doi posesori de câini, sosiți aproape în același moment cu mine – dacă e periculos. El ne-a liniștit spunându-ne că nu e nicio problemă, așa că l-am dezlegat imediat pe al meu, neînchipuidu-mi că ar putea apărea vreo problemă. Dar în secunda următoare, rottweilerul a sărit direct pe cățelul meu și – nici mai mult, nici mai puțin – l-a prins între fălci, ca pe-un iepure! Și, cu el în bot, s-a apucat să-l scuture zdravăn!”, a povestit tânăra pentru bzc.ro

Câinele a devenit extrem de violent

Polițista a mărturisit că, după ce a rămas o clipă în stare de șoc, a sărit să-și salveze câinele dintre colții rotweiler-ului, ajutată de stăpânul acestuia și alți doi bărbați. Câinele nu a renunțat și a fugit cu bichon-ul între dinți, prin parc. La un moment dat, spre norocul tinerei, acesta l-a scăpat dintre fălci.


Rottweiler-ul a atacat-o mai apoi pe tânără, mușcând-o de mână. Cățelul tinerei sângera și a fost dus de urgență la un medic veterinar, în timp ce tânăra s-a deplasat la Spitalul Militar pentru a primi ajutor.

„S-a anunțat poliția, imediat după incident, iar proprietarul câinelui de luptă a fost identificat. Însă avem în continuare o supărare, care ne obligă să depunem plângere pe numele acestuia, pentru neluarea măsurilor de împiedicare a atacului canin asupra persoanelor: deși putea să ne contacteze, ușor de tot, nu a venit la noi să-și ceară măcar scuze – dacă nu chiar să se intereseze de sănătatea prietenei mele și a bichonului nostru”, a declarat iubitul tinerei.


Nu este singurul caz din acel week-end

Duminică, 9 august, doi tineri au trecut printr-un incident asemănător, în zona aceluiași parc.

Aceștia au ieșit cu bichonul lor la plimbare în zona parcului Detunata, din cartierul Gheorgheni. Doi câini de talie mare care se jucau pe măsura taliei lor în primul parc, i-a determinat ce aceștia să meargă în cel de-al doilea.


Deși parcul părea gol, acesta nu era. Un tânăr era pe bancă, iar în momentul în care cei doi au intrat cu cățelușa lor de un an, un alt câine din rasele considerate periculoase a fugit înspre aceștia, înșfăcând-o pe micuță între dinți.

Stăpânul bichonului a reacționat imediat, încercând să prindă câinele, dar acesta a devenit violent și nu lăsa cățelul. După mai multe încercări de a-l prinde, la fața locului a apărut și stăpânul câinelui atacator, dar nu se străduia să-și calmeze animalul de companie, care nu răspundea comenzilor.


Câinele atacator nu a acordat atenție stăpânilor, fiind prea concentrat asupra bichon-ului. În încercarea de a-și salva cățelul din dinții câinelui violent, tânărul a alunecat și a căzut, rănindu-se.

Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate

Odată ce bichon-ul a ajuns în siguranță, în brațele stăpânilor, aceștia au plecat din parc ca să se asigure că totul este în regulă. După un timp, s-au întors pentru a-i cere socoteală celuilalt stăpân. Regulamentul parcului specifică obligația câinilor, din rasele considerate periculoase, de a purta botniță, în incinta parcului, fie dacă sunt ținuți în lesă sau nu.

„M-am întors pe trotuar, până am ajuns în spatele tânărului care stătea la fel de lejer ca înainte, fumând o țigară. I-am spus frumos ce spune regulamentul. El a susținut sus și tare faptul că acel parc este pentru câinii de talie mare și a fost vina noastră că am mers acolo. Știam sigur că nu e adevărat pentru că am văzut de nenumărate ori căței de orice talie în ambele parcuri, dar niciodată un câine ca al său. A fost vina noastră că nu ne-am asigurat ce câine este în parc înainte să intrăm - nu, în niciun caz. Asta nu îl scuză de la regula legată de botniță. Pe lângă toate astea, băiatul stătea pe o bancă atât de retrasă față de oricare dintre acele intrări, încât nu putea vedea cine intră. Câinele a devenit violent și din spatele gardului, începând să o mârâie pe micuța noastră, care a tresărit automat. Nici măcar atunci nu l-a putut calma, dacă l-a chemat la el nu a venit. Deci pe lângă faptul că e violent, nu e nici dresat. Nu mi se pare normal”, a explicat stăpâna bichon-ului.

Incidentul de duminică seară s-a sfârșit doar cu rănile provocate de căderea stăpânului, cățelul fiind în regulă, doar puțin speriat. Tinerii nu au anunțat poliția în legătură cu cele întâmplate, deoarece nu s-a întâmplat nimic grav.

Cu toate acestea, incidentele ar trebui să trimită semnale de alarmă, atât autorităților, cât și proprietarilor de câini, pentru ca aceste cazuri să fie soluționate.

Citește și:

FOTO. O căprioară lovită de o mașină în Făget, salvată de un polițist rutier

 

Cum e să fii fată pe rețelele de socializare în 2020? Experimentul unui tânăr care s-a dat drept fată, pe Tinder

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter