monitorulcj.ro Menu
Actualitate

STAREA de ALERTĂ va fi prelungită! Ce spune premierul despre măsurile de restricție

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat, luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită.

STAREA de ALERTĂ va fi prelungită! Ce spune premierul despre măsurile de restricție

 

 


Premierul României a anunțat că prelungirea că starea de alertă va fi prelungită în actualul context epidemiologic din țara noastră.

 


„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă", a spus Orban, la sediul PNL.

El a precizat că se vor analiza solicitările privind continuarea unor activităţi în această perioadă.


„Vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, din INSP şi, în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice", a explicat prim-ministrul.

Nu vom avea restricții suplimentare

Potrivit acestuia, în prezent, nu se mai analizează posibilitatea adoptării de măsuri de restricţie.


„Nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii. De altfel, s-au mai adoptat două măsuri: limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu este posibilă asigurarea distanţei fizice de protecţie. Acestea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice, pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm", a subliniat Orban.

România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență. Pe 16 iunie starea de alertă a fost prelungită pentru prima dată cu 30 de zile, iar pe 16 iulie Guvernul a decis, din nou, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României.


CITEȘTE ȘI:

Regizorul Cristi Puiu, FĂRĂ MASCĂ pe scena TIFF: „Să staţi cu masca pe faţă la un film de 200 de minute este inuman” - VIDEO

 

 

Masca este OBLIGATORIE de astăzi la Cluj. Unde trebuie purtată și ce amenzi poți primi?