Actualitate

Student din Cluj, condamndat la închisoare, după ce a comandat mâncare online cu carduri fraudate

Judecătoria Cluj-Napoca a pronunțat o primă sentință într-un dosar DIICOT în care a fost trimis în judecată un student israelian din Cluj, acuzat de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Student din Cluj, condamndat la închisoare, după ce a comandat mâncare online cu carduri fraudate Student din Cluj, condamndat la închisoare, după ce a comandat mâncare online cu carduri fraudate

 

 


Tânărul a fost trimis în judecată după ce a comandat mâncare online și a plătit cu carduri fraudate.

 


Studentul a primit o pedeapsă de un an si doua luni de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că în cursul anului 2017 a comandat online zeci de porții de mâncare pentru care a plătit cu carduri fraudate. Ancheta în acest caz a fost deschisă după ce firma care administra platforma hipmenu.ro (integrată între timp în foodpanda) a sesizat Poliția cu privire la faptul că în perioada 29 septembrie - 13 octombrie 2017, un utilizator al aplicației de comenzi online a plasat 51 de comenzi de mancare folosind pentru plata șapte carduri care au fost semnalate ca posibil fraudate întrucât emitentul cardului sau banca la care a fost deschis contul refuza tranzacția pe motive de fraudă, potrivit Ziare.com.

În urma verificării cardurilor, a reieșit că toate sunt carduri de credit, emise de instituții bancare din Israel și Rusia, unele dintre ele fiind carduri de nivel WORLD BLACK. Despre aceste carduri, procurorii susțin că sunt cele mai exclusiviste carduri din lume, unele fără limită de credit, și se obtin de persoanele extrem de bogate pe bază de invitație din partea băncii sau a emitentului de card, costul de emitere fiind de până la 7.500 USD, iar taxa anuală de administrare de până la 2.500 USD.


Proveninența cardurilor a rămas un mister

Ancheta a scos la iveala că în cazul a 23 de tranzacții, plățile au fost efectuate în contul firmei care livra mancarea, iar în cazul a 28 de comenzi plățile au fost refuzate. Procurorii nu au reușit să afle cu exactitate cum a reușit studentul israelian din Cluj să facă rost de datele cardurilor fraudate. 

Dupa ce a achitat în totalitate prejudiciul în valoare de 9.271 de lei, studentul și-a recunoscut faptele, beneficiind de o reducere a pedepsei. Astfel, pedeapsa primită de student este de un an și doua luni de inchisoare cu suspendare, tânărul fiind obligat să presteze și 60 de zile de munca în folosul comunității. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Cluj.


 

CITEȘTE ȘI


VIDEO. Moment emoționant! Femeia înșelată prin „metoda Accidentul” și-a primit banii înapoi

 

abonare newsletter